IMPORTANT! NOI MĂSURI RESTRICTIVE PENTRU OPRIREA RĂSPÂNDIRII PANDEMIEI ÎN JUDEȚ

Distribuie pe:

Având în vedere incidența cumulată a cazurilor de infecție cu coronavirus, în ultimele 14 zile, în localitățile Târgu-Mureș, Ungheni, Aluniș, Băla, Band, Brâncovenești, Corunca, Cristești, Cucerdea, Cuci, Lunca, Papiu Ilarian, Râciu, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sântana de Mureș și Voivodeni, în care a fost depășit pragul de 1,5/1000 de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat următoarele măsuri valabile, începând cu data de 14 octombrie 2020:

a) suspendarea, pe o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, a activității cu publicul în interiorul clădirilor, a tuturor operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor și cluburilor;

b) suspendarea, pe o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, a activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă numai pentru clienții cazați.

c) suspendarea, pe o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire, a activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.

Pentru operatorii economici prevăzuți mai sus, la literele a) și b), se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu se vor consuma în interiorul clădirilor.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și participarea a maxim 6 persoane la o masă, dacă sunt familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Reluarea activităților suspendate în baza prezentei hotărâri se va dispune prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș, în condițiile în care rata de incidență cumulată a cazurilor va fi mai mică sau egală cu 1,5/1.000 locuitori, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

De aducerea prezentei Hotărâri la cunoștința membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș și a persoanelor responsabile răspunde Serviciul de monitorizare a instituțiilor publice și situații de urgență din cadrul Instituției Prefectului - Județul Mureș.

Totodată, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat luni, prin Hotărârea nr. 26/12.10.2020, scenariile de funcționare ale unităților de învățământ din județul Mureș. În urma adoptării acestei hotărâri, 385 de unități de învățământ funcționează în Scenariul 1 (verde), 188 de unități de învățământ în Scenariul 2 (galben sau hibrid) și 15 unități de învățământ (14 - roșu incidență, 1 - roșu Covid) funcționează în Scenariul 3 (roșu).

Hotărârile adoptate luni pot fi consultate pe site-ul oficial al Instituției Prefectului, la adresa: https://ms.prefectura.mai.gov.ro/coronavirus/

Facem un apel către mureșeni de a respecta normele de protecție: purtarea măștii, respectarea distanțării fizice și spălarea mâinilor cât mai des este posibil. Prin respectarea acestor reguli simple, veți avea grijă de sănătatea voastră și a celor din jur: familie, prieteni, întreaga comunitate.

Îi îndemnăm pe toți mureșenii să aibă o implicare civică activă și să sesizeze orice încălcare a normelor de protecție sanitară la TelVerde - 0800.800.165.

 

Lasă un comentariu