COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere prevederile Hotărârii de Guvern nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a adoptat ieri Hotărârea nr. 28, cu următorul cuprins:

“Art. 1 Începând cu data de 15 octombrie 2020, își încetează aplicabilitatea Hotărârea nr. 27 din 12 octombrie 2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș, urmând a fi puse în aplicare măsurile stabilite prin H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Art. 2 Măsurile stabilite în H.G nr. 856/2020 vor fi puse în aplicare prin raportare la rata de incidență cumulată a fiecărei localități, potrivit anexei parte integrantă din prezenta hotărâre, anexă care va fi actualizată în funcție de evoluția ratei de incidență la nivelul fiecărei unități administrativ - teritoriale.

Art.3 De aducerea prezentei hotărâri la cunoștința membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență răspunde Serviciul de monitorizare a instituțiilor publice și situații de urgență din cadrul Instituției Prefectului - Județul Mureș.”

Potrivit HG nr. 856 adoptată miercuri, 14 octombrie, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

În același timp, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00, în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, și doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele/localitățile unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

În ceea ce privește operatorii economici în domeniul jocurilor de noroc, prevederile HG nr. 856/2020 sunt următoarele: “activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mica sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Hotărârea CJSU și Hotărârea de Guvern nr. 856/2020 pot fi consultate pe site-ul oficial al Instituției Prefectului, la adresa: https://ms.prefectura.mai.gov.ro/coronavirus/

Situația ratei de incidență la 1.000 locuitori la nivelul unităților administrativ - teritoriale din județul Mureș, în ultimele 14 zile

mai mică sau egală cu 1,5/1000 locuitori

Apold, Bahnea, Bălăușeri, Bereni, Bichiș, Chețani, Crăiești, Deda, Eremitu, Fărăgău, Ghindari, Hodoșa, Lunca Bradului, Măgherani, Neaua, Saschiz, Tăureni, Vărgata, Vețca, Viișoara, Fântânele, Vânători, Ibănești, Gurghiu, Băgaciu, Sovata, Hodac, Breaza, Miheșu de Câmpie, Mica, Acățari, Sânger, Suseni, Târnăveni, Suplac, Crăciunești, Albești, Daneș, Bogata, Adămuș, Răstolița, Chibed, Grebenișu de Câmpie, Păsăreni, Sărățeni, Chiheru de Jos, Șincai, Petelea, Coroisânmărtin, Nadeș, Stânceni, Sângeorgiu de Pădure, Zagăr, Ogra, Gălești, Ceuașu de Câmpie, Pănet, Gănești, Sărmașu, Reghin, Sânpaul, Rușii-Munți, Ideciu de Jos, Zau de Câmpie, Batoș, Șăulia, Pogăceaua, Solovăstru, Gheorghe Doja, Vătava, Glodeni, Sighișoara, Ernei, Mădăraș, Gornești, Ațintiș, Valea Largă, Beica de Jos, Sânpetru de Câmpie, Iclănzel, Miercurea Nirajului

mai mare de 1,5/1000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 locuitori

Băla, Livezeni, Cuci, Luduș, Voivodeni, Râciu, Iernut, Cozma, Band, Aluniș, Cucerdea, Lunca, Sâncraiu de Mureș, Cristești, Sângeorgiu de Mureș, Târgu-Mureș, Ungheni

mai mare de 3/1000 locuitori

Corunca, Sântana de Mureș, Brâncovenești, Papiu Ilarian

 

Lasă un comentariu