LEGEA TRIANON - “TRISTĂ ȘI REVOLTĂTOARE”

Distribuie pe:

Potrivit liderului grupului parlamentar al Partidului Popular Creștin Democrat (KDNP) din Ungaria, faptul că Parlamentul României a votat încă o dată Legea Trianon, care instituie ziua de 4 iunie zi de sărbătoare, reprezintă o insultă nu numai din punctul de vedere al maghiarilor de peste granițe, ci și din punctul de vedere al întregii națiuni maghiare.

În declarația pe care a transmis-o miercuri agenției ungare de presă MTI, István Simicskó a subliniat că punctul de vedere al KDNP este acela că, în loc să provocăm noi răni, ar trebui să lucrăm la vindecarea rănilor istorice, la acceptarea diferențelor culturale și la construirea de punți. Tocmai de aceea, decizia Parlamentului România este una tristă și revoltătoare, a spus Simicskó.

Politicianul ungar a mai adăugat că, în secolul al XXI-lea, este de așteptat ca fiecare stat european să dea dovadă de un comportament uman și tolerant față de cei de altă etnie. Această valoare europeană fundamentală este ignorată de parlamentul român.

Pentru KDNP rămâne o prioritate apărarea maghiarilor de peste granițele Ungariei, a declarat Simicskó. (sursa - hirado.hu)

Lasă un comentariu