INTERPOL AVERTIZEAZĂ...

Distribuie pe:

Organizația Internațională de Poliție Criminală - Interpol - a avertizat miercuri că vaccinurile COVID-19 ar putea deveni ținta unor rețele de crimă organizată, inclusiv pentru punerea în vânzare a unor vaccinuri false.

Interpol a declarat că a lansat o alertă globală pentru aplicarea legii în 194 de țări membre, avertizându-le să se pregătească pentru rețelele de criminalitate care vizează vaccinurile COVID-19, atât fizic, cât și online.

“Pe măsură ce guvernele se pregătesc să lanseze vaccinuri, organizațiile criminale intenționează să se infiltreze sau să perturbe lanțurile de aprovizionare. Rețelele criminale vor viza, de asemenea, persoane neavizate, prin intermediul unor site-uri false ori care promovează tratamente false, fapt ce ar putea reprezenta un risc semnificativ pentru sănătatea și chiar pentru viața acestor persoane”, a declarat secretarul general al Interpol, Juergen Stock, citat de Reuters.

Potrivit aceleiași surse, Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat vaccinul produs de Pfizer/BioNtech, pentru utilizare pe scară largă, iar imunizările vor începe peste câteva zile, pentru persoanele din grupele de risc. (I.S.)

 

Lasă un comentariu