“SUNT SUFLET ÎN SUFLETUL NEAMULUI MEU!”

Distribuie pe:

Dincolo de așteptările multor concetățeni mai sceptici, s-a organizat, la GHEJA, cu ocazia Zilei Naționale, o festivitate de mică amploare, dar cu o semnificație aparte. Evident că marea sărbătorită a fost PATRIA și toți cei care s-au jertfit, pentru ca noi să putem articula, cu voce tare și din toată inima, cuvântul UNIRE.

După 102 ani de la mărețul pas al României moderne, încă sunt multe voci care se ridică împotrivă, din motive fără sens și fără prea mulți sorți de izbândă. Orice s-ar întâmpla și, prin absurd, oricât vor mai ciunti în gândul lor din trupul Țării, chiar dacă ar fi să rămână doar loc pentru două opinci, tot vom sărbători Marea Unire, ca un gest de prețuire și de admirație pentru înaintașii noștri și ca să lăsăm un semn de neșters, că a fost 1 Decembrie 1918, un moment astral, fără egal.

Slujba de pomenire, săvârșită de preotul Valer Moldovan, secondat de profesorul Emil Stan, a fost urmată de depunerea de coroane, din partea comunității. Eroii au primit onorul din partea a două tinere eleve de la Liceul militar din Alba Iulia și a celor prezenți, respectându-se toate reglementările impuse de starea de pandemie.

Un moment distinct a fost și înmânarea plăcii UNIRII bisericii din Gheja, donație a Ligii Culturale a Românilor de Pretutindeni, RadioTv UNIREA și Congresul Spiritualității Românești. Placa urmează să fie dezvelită și sfințită după intrarea în normalitate a lumii.

Eveniment scurt, frumos și cu o mare încărcătură emoțională. Primarul orașului Luduș, Ioan Cristian Moldovan, secondat de colonelul (r) Sever Popovici, a punctat, în câteva cuvinte, importanța acestei zile mărețe.

Se cuvine să adresăm mulțumiri celor ce au făcut posibilă sărbătoarea, în special consilierului Virgil G. Puia, poetului Vasile Pop, care a scris un poem special pentru această Zi, și consătenilor care nu au uitat că, indiferent de vremuri și calamități, Patria trebuie sărbătorită.

La mulți și frumoși ani, ROMÂNIA!

Lasă un comentariu