LUMEA ÎN CARE TRĂIM

Distribuie pe:

* CANADA ARE 9% DIN PĂDURILE LUMII

Canadienii se mândresc cu 396,9 milioane de hectare de păduri, ceea ce reprezintă 9% din întreaga suprafață forestieră din lume, potrivit Natural Resources Canada.

 

* ȚESĂTORII CU CIOC ROȘU, CELE MAI NUMEROASE PĂSĂRI DE PE PLANETĂ

Aceste păsări, care trăiesc în Africa subsahariană, sunt considerate “dăunători agricoli”, deoarece stolurile lor masive pot distruge culturi întregi. Deși numărul lor variază, există în jur de 1 până la 10 miliarde de țesători cu cioc roșu, ceea ce îi determină pe oamenii de știință să creadă că reprezintă cele mai numeroase păsări de pe planetă, potrivit Audobon.

 

* LIMBA MANDARINĂ ESTE CEA MAI VORBITĂ LIMBĂ DIN LUME

Cu aproximativ 950 de milioane de vorbitori nativi și încă 200 de milioane de oameni care o vorbesc ca a doua limbă, mandarina (un dialect al limbii chineze) este cea mai populară limbă din lume.

 

* APROXIMATIV UNUL DIN 200 DE OAMENI ESTE DESCENDENT DIRECT AL LUI GENGHIS KHAN

În timpul vieții sale, între 1162 și 1227, Genghis Khan a fost tatăl a numeroși copii. Deși s-ar putea să nu știm niciodată cu exactitate câți descendenți a avut liderul Imperiului Mongol, oamenii de știință cred acum că aproximativ 1 din 200 de pământeni - 16 milioane de oameni - este descendent direct al lui Genghis Khan, potrivit unei lucrări de genetică istorică din 2003.

 

* COPENHAGA ESTE ORAȘUL CEL MAI “PRIETENOS” CU BICICLETELE

* APROAPE DOUĂ PERSOANE MOR ÎN FIECARE SECUNDĂ

Multe țări din lume încearcă să-și refacă infrastructura pentru a găzdui bicicliști și să încurajeze locuitorii să folosească acest mijloc de transport ecologic. De aceea, Copenhaga a devenit un astfel de model; potrivit Wired, este cel mai prietenos oraș cu bicicliștii și “biclele” lor.

 

* 41 DE ȚĂRI RECUNOSC LIMBA SEMNELOR CA LIMBĂ OFICIALĂ

Se estimează că există 72 de milioane de surzi în întreaga lume. Există, de asemenea, aproximativ 300 de limbi mimico-gestuale, precum și 41 de țări care le recunosc ca limbă oficială.

 

* RATA GLOBALĂ DE ALFABETIZARE A ADULȚILOR ESTE DE APROXIMATIV 86%

Cu fiecare generație, tot mai mulți oameni învață să scrie și să citească, potrivit UNESCO. În prezent, aproximativ 86% dintre adulții din întreaga lume se pot bucura de cititul unei cărți. UNESCO a explicat, de asemenea, că datele arată “o îmbunătățire remarcabilă în rândul tinerilor în ceea ce privește abilitățile de citire și scriere. Acum cincizeci de ani, aproape un sfert dintre tineri nu aveau abilități de alfabetizare de bază, comparativ cu mai puțin de 10%

în 2016”.

 

* TOATE FURNICILE DE PE PĂMÂNT CÂNTĂRESC CÂT TOȚI OAMENII LAOLALTĂ

În vreme ce populația planetei nu a atins încă 8 miliarde de oameni, pe Terra viețuiesc 10 cvadrilioane (10.000.000.000.000.000) de furnici. Potrivit prezentatorului faunei sălbatice, Chris Packham, greutatea lor totală echivalează cu cea a populației globale. Francis Ratnieks, profesor de apicultură la Universitatea din Sussex, nu este de acord. El spune că, deși acest fapt ar fi putut fi adevărat în trecut, în zilele noastre trebuie să ținem cont că oamenii se îngrașă tot timpul. “Nu doar că creștem ca număr, creștem și în grăsime, așa că, cred că am lăsat furnicile în urmă”.

 

* NOUA ZEELANDĂ - RECORD LA ANIMALELE DE COMPANIE

În Noua Zeelendă, la 68% din gospodării viețuiește un animal de companie, ceea ce este mai mult decât în orice altă națiune din lume. Americanii iubesc, de asemenea, prietenii cu blană, motiv pentru care, la mai mult de jumătate din case, găsești fie un câine, fie o pisică (sau ambii).

 

* TOKYO ESTE CEL MAI MARE ORAȘ DIN LUME, CU 37 DE MILIOANE DE LOCUITORI

Tokyo este un oraș în plină expansiune - nu numai conform standardelor japoneze, ci și în comparație cu orașele din întreaga lume. Cu aproximativ 37 de milioane de locuitori, Tokyo este cel mai mare oraș din lume, din punct de vedere demografic, potrivit Reuters. Următorul oraș ca mărime este Delhi, India (29 milioane de locuitori) și Shanghai, China (26 milioane de locuitori).

 

*APROAPE DOUĂ PERSOANE MOR ÎN FIRCARE SECUNDĂ

Pe Pământ, se nasc, în fiecare secundă, patru copii, estimându-se că aproximativ doi oamenii mor, în același timp. Asta înseamnă că 105 persoane mor în fiecare minut, 6.316 persoane mor în fiecare oră, 151.600 de oameni mor în fiecare zi și 55,3 milioane de oameni mor în fiecare an.

Nu toate faptele interesante sunt și distractive!

*

* “Cele mai bune și mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute sau chiar atinse - ele trebuie simțite cu inima”. (Keller Helen)

* “Când puterea iubirii va învinge iubirea de putere, lumea va cunoaște pacea”. (Jimi Hendrix)

* Fără o familie, omul, singur pe lume, tremură de frig. (Andre Maurois)

* “Chiar dacă aș ști că mâine lumea se va sfărâma, tot aș planta un măr”. (Martin Luther)

Educația este cea mai puternică armă pe care o puteți folosi pentru a schimba lumea”. (Nelson Mandela)

* “În lumea asta, nimic nu-i sigur, în afară de moarte și de taxe”. (Benjamin Franklin)

(sursa - bestlifeonline.com)

 

Lasă un comentariu