EMIL FLORIN MOCAN, PRIMAR CHEȚANI: “AM DEMARAT PROIECTUL CENTRULUI SOCIAL DE ZI PENTRU TINERI ȘI VÂRSTNICI DIN LOCALITATEA GRINDENI”

Distribuie pe:

- Domnule primar, sfârșitul lui 2020 a adus pentru comuna Chețani o veste bună. Mă refer la proiectul Centrului social de zi pentru tineri și vârstnici din localitatea Grindeni ...

- Înainte de toate, doresc să urez un an nou fericit tuturora!

Proiectul despre care vorbiți, în valoare de 4.688.436,26 lei, realizat în vederea asigurării funcționării Centrului social de zi pentru tineri și vârstnici, a trecut de etapa de evaluare financiară și tehnică, urmând să semnăm contractul de finanțare, în cursul lunii ianuarie 2021, precum și începerea implementării acestuia. Este un proiect vital, cu finanțare europeană, prin Programul Operațional de Capital Uman care constă în principal în asigurarea funcționalității Centrului social de zi din Grindeni, prin sprijinirea tinerilor aflați în căutarea unui loc de muncă, a soluționării problemelor de natură socială a acestora, prevenirea abandonului școlar, sprijinirea copiilor și tinerilor, a căror părinți sunt plecați în străinătate, dar și componenta de sprijinire a persoanelor vârstnice, în vederea creșterii condițiilor de calitate a vieții. Este un proiect la care s-a muncit mult, motiv pentru care doresc, și pe această cale, să felicit echipa din primăria Chețani care a coordonat acest proiect, cât și colaboratorii externi, Grupul de Acțiune Locală, în care suntem membri. Proiectul presupune reabilitarea vechii clădiri a Școlii din Grindeni, fostul dispensar; actualmente suntem în faza în care AFIR a aprobat planul de achiziții, zilele acestea urmând a veni două-trei firme pentru licitația privind reabilitarea clădirii. După reabilitare, prin programul POCU, de circa un milion de euro, avem finanțată și funcționarea acestui centru social, pentru o perioadă de cinci ani de zile, respectiv cheltuielile cu salariile, întreținerea, etc. Cât privește foaia de parcurs a acestui centru, noi sperăm ca, până în vară, reabilitarea clădirii să fie executată, iar din toamnă să putem demara activitățile pentru care centrul este conceput.

- Ați câștigat cel de-al doilea dumneavoastră mandat de primar de-o manieră categorică; totuși, sunt voci care reclamă o distribuție inechitabilă a investițiilor, pe teritoriul comunei...

- Cârcotași sunt peste tot. Eu am învățat să plec urechea la ce spun oamenii, dar să aleg, să fiu selectiv, în raport cu conținutul acestor reclamații, respectiv să iau în considerație doar ceea ce este valabil și, constructiv pentru dezvoltarea comunității. Revenind la întrebare, în Chețani, cheltuielile, pe ultimii patru ani, au însumat 8.005.756 lei la un venit, pe aceeași perioadă, de 945.407 lei. Diferența se materializează în investiții realizate din fonduri europene și guvernamentale. Vocile, de altfel puține, care reclamă o distribuire inechitabilă, se referă în special la satul Grindeni, unde s-au cheltuit 6.253.604 lei, în ultimii patru ani. Cred că aceste cifre, de altfel publice, sunt mai mult decât lămuritoare. Vreau să-i asigur pe consătenii mei că sunt primarul tuturor cetățenilor din Chețani, chiar și acelora care mă contestă, fie și pe nedrept. De asemenea, voi lucra pentru toți, iar rezultatele muncii mele și ale eforturilor cetățenilor sunt, evident, puse în serviciul dezvoltării întregii noastre comunități.

 

Lasă un comentariu