Prefectul Mara Togănel anunță stadiul proiectelor de infrastructură din județul Mureș

Distribuie pe:

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat că termenul de depunere a ofertelor pentru sensul giratoriu care va fi construit anul acesta la Bălăușeri este data de 2 mai 2023. Totodată, prefectul de Mureș a mai oferit detalii și despre alte proiecte de infrastructură importante pentru județul nostru, într-o postare pe contul oficial de Facebook.

“Licitația pentru amenajarea sensului giratoriu de la Bălăușeri, între drumurile naționale DN13, DN 13A și drumul județean DJ 142, a fost publicată, iar termenul de depunere a ofertelor este 2 mai 2023. Potrivit calendarului pe care l-am discutat cu reprezentanții DRDP Brașov, în această intersecție vom avea un sens giratoriu până în luna octombrie a acestui an. Proiectul tehnic al variantei de ocolire a municipiului Târgu Mureș, între Ernei - Corunca, a fost predat și trimis către firma care va verifica documentația. Termenul pentru efectuarea verificării este de 15 zile (până la începutul lunii mai). În același timp, se desfășoară procedurile în cadrul CTE Siguranța Circulației și auditul de siguranță rutieră”, a scris prefectul Mara Togănel pe pagina sa de socializare.

Vești bune de pe lotul A3 Chețani - Câmpia Turzii

Proiectul derulat de asocierea Strabag - Geiger pe lotul autostrăzii A3 între Chețani - Câmpia Turzii a ajuns la 14%, ceea ce duce procentul total al lucrărilor în cazul acestui obiectiv la aproximativ 50%. În cazul centurii municipiului Reghin, termenul de depunere a ofertelor a fost împlinit în 20 aprilie 2023, astfel că autoritatea care derulează proiectul a început analizarea propunerilor depuse de

companiile și asocierile private interesate. “Lucrările pe lotul A3 Chețani - Câmpia Turzii sunt în grafic, stadiul general al proiectului ajungând la 50%. În șantier sunt mobilizați peste 500 de muncitori, potrivit CNAIR. Joi, 20 aprilie, s-a împlinit termenul de depunere a ofertelor pentru Centura Reghin. Cele 6 oferte depuse intră în evaluare, urmând ca în aproximativ 5 luni să avem desemnat un câștigător. La Centura Sighișoara, este în curs de obținere autorizația de construire, iar în paralel se lucrează la proiectul tehnic care urmează să fie predat în luna august 2023”, a mai anunțat prefectul de Mureș, Mara Togănel.

Lasă un comentariu