OAMENII POT FI IDENTIFICAȚI ȘI DACĂ POARTĂ MASCĂ!

Firma japoneză NEC a lansat recent un sistem de recunoaștere facială foarte performant, care poate identifica oamenii chiar și atunci când poartă măști, cu atât mai necesar în contextul pandemiei.

“Compania noastră lucrase deja la un sistem care să răspundă nevoilor persoanelor alergice care poartă măști (o practică obișnuită în Japonia), când pandemia Covid-19 ne-a determinat să accelerăm dezvoltarea.

Nevoile au crescut și mai mult în contextul pandemiei, deoarece starea de urgență a continuat mult timp, așa că am introdus această tehnologie pe piață.

Sistemul analizează părțile feței care nu sunt acoperite, cum ar fi ochii, fruntea sau obrajii pentru a verifica identitatea persoanei. Verificarea durează mai puțin de o secundă și are o rată de precizie mai mare de 99,9%.

Înainte de pandemia de coronavirus, algoritmii de recunoaștere facială nu reușeau să identifice mai mult de 20 - 50% din imaginile persoanelor care purtau măști, dar până la sfârșitul anului 2020, nivelul de precizie a fost mult îmbunătățit.

Noul sistem a fost pus în vânzare în octombrie, iar printre clienți se numără Lufthansa și Swiss International Airlines”, scrie agenția Reuters, citată de HotNews.ro. (L.P.)

Lasă un comentariu