“CRUCIȘĂTORUL” CRISTIAN TUDOR POPESCU (IV)

Distribuie pe:

“Acum 3 ani (în 2015 - n.a.) am lansat pentru prima dată SCENARIUL TRANSILVANIEI INDEPENDENTE, DORIT DE UNELE MARI PUTERI ÎN CÂRDĂȘIE CU UNGARIA. Singurul care m-a sprijinit atunci, cu date economice, a fost Mircea Coșea și câteva platforme media. În rest, AM FOST LINȘAT MEDIATIC (și nu numai) pentru așa-zisele fantezii. CEEA CE PREVEDEAM EU ACUM 3 ANI SE VA ÎNTÂMPLA PESTE 5 SAU CHIAR 10 ANI PE BAZA INFORMAȚIILOR DE CARE DISPUNEAM DIN MEDIUL DIPLOMATIC ȘI NU NUMAI... Sunt un om calculat și niciodată nu vorbesc sau acuz fără probe sau argumente (...) SUNT CHIAR EXTREM DE ÎNGRIJORAT DE EVOLUȚIA MULT MAI RAPIDĂ A EVENIMENTELOR... AGRESIVITATEA GRUPURILOR BINE FINANȚATE, DE DESTABILIZARE A ROMÂNIEI, ESTE URIAȘĂ. TUPEUL U.D.M.R., CA AGENT DE INFLUENȚĂ PRINCIPAL PENTRU RUPEREA TRANSILVANIEI DE ROMÂNIA, NU ARE LIMITE, IAR IGNORAREA DE CĂTRE TOȚI LIDERII ROMÂNIEI A ACESTUI PERICOL AM PUS-O PE SEAMA UNOR CALCULE ELECTORALE DE MOMENT. Acum însă îmi aduc aminte de un aspect pe care îl spuneam în acel scenariu și care are loc, acum, într-un mod și cu o rapiditate care ar trebui să ne sperie pe toți. Spuneam atunci că NU DOAR U.D.M.R. ÎȘI DOREȘTE O TRANSILVANIE INDEPENDENTĂ de jure sau de facto (și nu chipurile să fugă cu ea în spate, cum spuneau trompetele atunci pentru a mă combate), CI PERICULOASE ERAU ÎN VIZIUNEA MEA INIȚIATIVELE PUBLICE ȘI NEPUBLICE DE ROMÂNI, GATA SĂ SE LEPEDE DE REGAT ȘI SĂ-ȘI FACĂ PROPRIA LOR REPUBLICĂ SUB APARENȚA PROASTEI ADMINISTRAȚII (...) Condamn, așadar, acest tip de inițiativă, cum este așa-zisă Alianță a Vestului” (Alexandru Cumpănașu, președinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României).

Dând “apă la moară” iredentiștilor unguri, care tot clamează că Transilvania este o regiune maghiară ocupată de români și ar trebui - deci - să se rupă de România, C.T.P. a găsit de cuviință să se bage în seamă și, cu maxilarele încleștate și scrâșnind din dinți, a făcut o serie de declarații publice, chiar în Anul Centenar, prin care s-a metamorfozat într-un fel de purtător de cuvânt al deja celebrei teze, secesioniste, a transilvănismului (propagată de “vuvuzelele” maghiare, cu priză la câțiva anti-români... rătăciți)! Nedându-și însă seama cui anume “ridică mingea la fileu”, cu toate că indiciile interferenței Serviciilor se înmulțesc, C.T.P. încurcă, în mod nepermis, firul logicii și, anunțând pur și simplu iminenta rupere a Transilvaniei de România (românii din Transilvania, spune el “vor pune în curând întrebarea: de ce ar renta pentru noi să aparținem de România?, recurge la niște “argumente” preluate de la alți “românași” cu “pete pe creier” (S. Gherman etc): C.T.P. invocă Alianța Vestului ca să “justifice” faptul că Transilvania este o locomotivă a dezvoltării economice a României (atenție, însă, căci cei mai mulți bani la bugetul de stat provin din Muntenia) și apreciază că “inculții” “înconjură Transilvania, ca un fel de seceră roșie” a... P.S.D.-ului (atenție, însă, căci gradul de instrucție universitară este, în sudul Țării, cel mai ridicat)!

Ei bine, stimați cititori, se vede treaba că acest C.T.P. nu reușește altceva decât, prin asemenea impregnații nefondate, să inoculeze (incitator) câteva IDEI ABSURDE: omul (conducătorul) este de calitate, doar dacă aparține la o regiune anume (în cazul de față, Transilvania); a vota cu P.S.D. nu ar fi doar un “delict”, o “nepotrivire” cu opțiunea românilor din Transilvania (ne spune că aceștia sunt “oameni conștienți, care gândesc pentru viitor), ci și un “motiv” (?!) ca despărțirea Transilvaniei de România să fie doar o chestiune de timp!

În realitate, însă, C.T.P. cade pradă unor interpretări exprimate sucit: nu este adevărat că apartenența la o regiune influențează calitatea conducătorilor (atenție, funcțiile - cheie în Statul Român sunt dețiunte de ardeleni... și încă minoritari) și nu P.S.D.-ul a dat cele mai mari semnale de segregaționism în Transilvania (ci tandemul P.N.L.-U.S.R.-PLUS), votat masiv în Transilvania)! Și încă ceva: când C.T.P. “uită” câte chinuri au suferit românii transilvăneni sub dominația austro-ungară (pe care, în contradicție cu istoricii, C.T.P. o laudă!), nu o face chiar întâmplător! În discuție este de fapt o acțiune cu “bătaie lungă”, dintr-un plan mai amplu, aparținând unor forțe externe și interne, care vor ca Transilvania să urmeze o altă cale și, de aceea, pentru a ne obișnui cu ideea, suntem “reeducați” ca să acceptăm cadrul teoretic prin care o serie de agitatori, la vedere și în ascuns, pregătesc terenul dezmembrării teritoriale a României!

 

Lasă un comentariu