PRIMARUL UDMR DIN SFÂNTU GHEORGHE, OBLIGAT DE INSTANȚĂ, DIN NOU, SĂ RESPECTE LIMBA OFICIALĂ DE STAT

Distribuie pe:

Tribunalul București a admis vineri, 29 ianuarie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, și l-a obligat pe acesta să respecte limba oficială de stat, în cazul panourilor „Parcare cu telefonul mobil”, amplasate pe raza municipiului Sfântu Gheorghe.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, lider al organizației UDMR Sfântu Gheorghe, să respecte caracterul de limbă oficială de stat al limbii române în cazul panourilor „Parcare cu telefonul mobil”, amplasate pe raza municipiului Sfântu Gheorghe.

În prezent, toate aceste panouri sunt inscripționate în mod nelegal, textul în limba maghiară fiind amplasat pe același nivel cu textul în limba oficială de stat.

Tribunalul București a dat dreptate reclamantei ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, să respecte limba oficială de stat.

Sentința Tribunalului București, pe scurt : „Admite acțiunea. Obligă pârâtul la înlocuirea tuturor panourilor „Parcare cu telefonul mobil”, amplasate pe raza municipiului Sfântu Gheorghe care, în prezent, sunt inscripționate cu variantele în limba română și maghiară, aflate la același nivel cu panouri noi, pe care inscripția în limba oficială de stat să fie efectuată deasupra celei în limba minorității și a celei în limba engleză. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul București. Pronunțată azi, 29.01.2021, prin punerea soluției la dispoziția părților, potrivit art. 402 C. Proc. civ., astfel cum a fost acesta modificat de Legea nr. 310/2018”.

FOTO: Mediafax

Lasă un comentariu