MARA TOGĂNEL RĂMÂNE PREFECTUL JUDEȚULUI MUREȘ

Distribuie pe:

În urma negocierilor purtate în cadrul coaliției de guvernare, funcția de prefect al județului Mureș va fi deținută, în continuare, de Mara TOGĂNEL. La această dată, funcția de subprefect al județului Mureș este deținută de NAGY Zsigmond.

Negocierile privind împărțirea funcțiilor de prefect și subprefect au fost încheiate în această săptămână. Astfel, la nivel național, PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS - 14, iar UDMR - 5. În ceea ce privește numărul subprefecților, PNL va numi 47, USR-PLUS - 28, iar UDMR - 10.

Mara TOGĂNEL este de profesie economist și fost consilier județean din partea PNL. Aceasta ocupă funcția de prefect al județului Mureș din luna ianuarie 2020.

Anul trecut, mandatul prefectului de Mureș a fost unul plin de provocări atât din cauza pandemiei de Covid-19, cât și a celor două săptămâni de inundații din județ, în luna iunie.

Totodată, prefectul județului Mureș s-a implicat activ în efectuarea tuturor pregătirilor pentru a da startul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, la finalul anului trecut, în luna decembrie.

În primul an al mandatului, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, s-a remarcat și prin gestionarea eficientă, fără incidente, a celor două tururi de alegeri (locale și parlamentare), derularea în condiții de siguranță a examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, deschiderea Secției de suport Covid-19 din campusul UMFST Târgu-Mureș și susținerea unor inițiative din mediul social, dar și a tineretului din județul Mureș.

Pentru anul 2021, Mara Togănel și-a manifestat un obiectiv principal, acela de a sprijini dezvoltarea unitară a județului Mureș, prin aplicarea la nivel local a proiectelor Guvernului României.

Lasă un comentariu