ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE DROGURI LA SÂNGER

Distribuie pe:

Agenția Națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A.) Mureș a desfășurat, recent, activități de prevenire a consumului de droguri în localitatea Sânger.

În acest sens, specialiștii antidrog s-au aflat în mijlocul elevilor și al cadrelor didactice din cadrul Școlii Gimnaziale Sânger, unde au desfășurat activități în cadrul proiectelor naționale ,,Cum să creștem sănătoși” și ,,ABC-ul Emoțiilor”.

Activitățile au urmărit creșterea gradului de informare al elevilor, cu privire la următoarele aspecte: efectele consumului de droguri; dispozițiile legale în domeniul prevenirii și combaterii consumului și traficului de droguri; promovarea serviciilor Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș.

De asemenea, s-a desfășurat și o activitate la nivelul primăriei din localitate, unde reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș și cei ai Primăriei Sânger au stabilit activitățile ce vor fi desfășurate în parteneriat, adresate comunităților locale din zona Luduș, astfel: Sensibilizarea comunităților locale cu privire la fenomenul drogurilor legale și ilegale, cât și a implicațiilor acestora; Implementarea proiectelor naționale sau locale în parteneriat cu C.P.E.C.A. Mureș; Acordarea de consultanță din partea C.P.E.C.A. Mureș, pentru inițiativele de proiecte antidrog locale; Mediatizarea activităților antidrog la nivelul zonei.

În anul școlar 2020-2021, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș vor fi în mod constant alături de elevi și vor realiza activități de prevenire a consumului de droguri, precum și o serie de acțiuni menite să îi sensibilizeze cu privire la efectele și riscurile acestui fenomen.

Totodată, specialiștii C.P.E.C.A. Mureș vor oferi consiliere cadrelor didactice, în legătură cu aspectele de prevenire a consumului de droguri și a noilor forme de substanțe psihotrope, cu mijloacele eficiente de realizare a activităților antidrog ce doresc să fie inițiate.

Lasă un comentariu