PĂRINȚII SĂ AIBĂ UN PIC MAI MULTĂ ATENȚIE LA TRIMITEREA ELEVILOR ÎN COLECTIVITATE

Distribuie pe:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, recomandă părinților “un pic mai multă atenție” la starea de sănătate a copiilor, atunci când îi duc la școală, afirmație făcută în contextul în care au fost înregistrate câteva cazuri de îmbolnăviri cu COVID în unitățile de învățământ din Capitală de la redeschiderea cursurilor în format fizic.

“Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că la cei care apar acum în școli - cazuri de îmbolnăviri - infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ținând seama de perioada de incubație. Caz în care, este necesară un pic mai multă atenție la trimiterea elevilor în colectivitate. Este o recomandare foarte puternică, pentru că știm de la cei cu competență că riscul de a avea situații grave printre elevi, din fericire, este mic și foarte mic, însă riscul de transmitere către cei din familii, care pot avea vulnerabilități, este un risc foarte important”, a spus ministrul în cadrul unei conferințe organizate de Fundația Institutul de Studii Financiare și trustul de presă DC Media Group.

Potrivit acestuia, școlile sunt monitorizate “atent”, iar ministerul “veghează” la respectarea măsurilor de siguranță împotriva infectării cu COVID-19. (AGERPRES)

Lasă un comentariu