ATLETICO VINE PE ARENA NAȚIONALĂ, CU TOATE VEDETELE!

Distribuie pe:

Atletico Madrid continuă lupta pe două fronturi - trupa lui Diego Simeone încearcă să câștige titlul în La Liga, dar să atace și UEFA Champions League. Madrilenii vin săptămâna viitoare la București pentru prima manșă din optimi cu Chelsea, iar El Cholo a primit o veste bună. Joao Felix se poate antrena din nou cu echipa, după ce a stat în izolare infectat cu coronavirus. Ultimul test a ieșit negativ și portughezul poate veni pe Arena Națională pentru confruntarea cu Chelsea. “El nu a prezentat multe simptome, s-a putut pregăti acasă, a lucrat cu preparatorul fizic. Abia așteaptă să joace, putem conta pe el de acum înainte”, a declarat Diego Simeone. Antrenorul liderului din Primera a fost întrebat și despre faptul că Luis Suarez are o clauză prin care poate pleca liber la vară. Uruguayanul are un sezon fantastic la Atletico, unde este golgeterul campionatului. “Nu-mi place să vorbesc despre contractele jucătorilor. Iar cu el vorbesc despre cum să atace echipa, cum să jucăm, dar nu despre chestiuni personale”, a precizat Simeone.

 

SERENA WILLIAMS A EGALAT UN RECORD ȘI E APROAPE DE ALTUL, DUPĂ VICTORIA CU SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN

Victoria Serenei Williams cu Simona Halep, scor 6-3, 6-3, în sferturile de finală ale Australian Open, a făcut-o pe americancă să bifeze o performanță extraordinară. Astfel, Serena a devenit a doua jucătoare din istoria Astralian Open care ajunge în semifinalele unul turneu de Grand Slam, la 39 de ani, după Billie Jean King, care a reușit aceeași performanță la Wimbledon 1983, când avea tot 39 de ani. Billie Jean King e jucătoarea care avea cea mai înaintată vârstă în semifinalele unei competiții de Grand Slam, 39 de ani și 7 luni. 39 de ani și 4 luni are Serena Williams la Australian Open 2021. 39 de ani și 7 luni avea Billie Jean King în 1983, când a pătruns în semifinale la Wimbledon. 37 de ani și 8 luni avea Martina Navratilova în 1994, la Wimbledon. 37 de ani și două luni avea Venus Williams la US Open 2017. Dacă va triumfa la Australian Open, Serena Williams poate egala recordul lui Margaret Court și va ajunge la 24 de trofee la turneele de Grand Slam. Serena Williams a câștigat primul titlu de Grand Slam în 1999, când a triumfat la US Open, cu câteva zile înainte să împlineacă 18 ani. La Australian Open, Serena Williams are 7 titluri. La această ediție, veterana de 39 de ani a pierdut un singur set, cu Aryna Sabalenka. În rest, a câștigat în două seturi, inclusiv cu Simona Halep, sferturile de finală. Astfel, Serena Williams a ajuns în semifinalele Australian Open, la 18 ani distanță de la prima sa performanță similară.

 

ROMÂNIA, DIN NOU FĂRĂ SIMONA HALEP ÎN FED CUP

Echipa de FED Cup a României va întâlni Italia, în aprilie, în barajul de menținere în Grupa Mondială a competiției, însă nu se va putea baza pe cea mai importantă “rachetă”, Simona Halep. Florin Segărceanu, căpitanul echipei de FED Cup, a anunțat că Simona Halep vrea să se concentreze în acest sezon pe circuitul WTA și, mai ales, pe Jocurile Olimpice de la Tokyo, reprogramate pentru vara acestui an. “Simona a avut un început bun de sezon, la fel și Irina, și Sorana. Tenisul românesc este încă foarte în față pentru 2021. Corect, nu vom conta pe Simona, anul acesta vrea să se concentreze pe Jocurile Olimpice, care înseamnă pentru ea ceva extraordinar. Vrea să își facă programul cu perioade de pregătire, pentru Grand Slam-uri și Jocurile Olimpice”, a declarat Florin Segărceanu, la emisiunea Liga Digi Sport. Simona Halep a luat o decizie identică și anul trecut, când nu a jucat în barajul de calificare la turneul final al FED Cup din Ungaria, pierdut de România în fața Rusiei, la meciul decisiv, cel de dublu. A doua jucătoare a lumii a declarat, în repetate rânduri, că o medalie la Tokyo reprezintă marele vis pentru acest an, motiv pentru care va și participa în toate cele trei probe, simplu, dublu și dublu mixt.

 

MINAUR BAIA MARE CÂȘTIGĂ GRUPA C DIN EHF EUROPEAN LEAGUE LA MASA VERDE”

Echipa CS Minaur Baia Mare a câștigat Grupa C a competiției feminine de handbal EHF European League, după ce a obținut victorii la “masa verde” în cele două partide cu echipa germană HC Thuringer, potrivit site-ului oficial al clubului. “Dragi iubitori ai handbalului, vă informăm că la sosirea acasă, după meciurile din România, echipa noastră ar fi trebuit să intre în carantină, datorită măsurilor restrictive impuse de guvern în Germania. România este pe lista țărilor cu «risc ridicat» și astfel nu există nicio șansă pentru echipa Thuringer HC să revină în Germania, fără restricția expusă mai sus. Această ultimă notificare în ceea ce privește restricțiile face ca echipa Thuringer HC să nu mai dispute cele două meciuri, în România, din EHF European League. Aceste meciuri nu mai pot fi amânate pentru că nu mai este timp pentru așa ceva, meciurile din grupe urmând să se încheie pe 21 februarie”, se arată în comunicatul echipei germane. Astfel, Minaur Baia Mare nu va mai juca sâmbătă și duminică împotriva echipei Thuringer HC, urmând să câștige ambele partide la “masa verde” (10-0). Minaur va termina Grupa C pe primul loc, cu 10 puncte, și va juca în sferturile de finală cu ocupanta locului 2 din Grupa D, Dunărea Brăila sau Kuban Krasnodar (cele două se vor întâlni în meci direct, sâmbătă, de la ora 15.00, la Brăila). Clasamentul grupei se prezintă astfel, înaintea partidei dintre Astrahanocika și Storhamar: 1. CS Minaur 10 puncte (150-116), 6 jocuri, 2. Astrahanocika 6 puncte (127-112), 5 jocuri, 3. Storhamar 4 puncte (157-172), 5 jocuri, 4. Thuringer 2 puncte (93-127), 6 jocuri. De remarcat că Minaur a disputat (și câștigat) pe teren propriu ambele partide cu echipa norvegiană Storhamar, tot din cauza restricțiilor legate de coronavirus din Norvegia.

 

DISCURSUL LUI KOEMAN, DUPĂ BARCELONA - PSG 1-4: MESSI NU POATE CÂȘTIGA SINGUR ASTFEL DE MECIURI”

PSG a demolat FC Barcelona, pe Camp Nou, scor 4-1, iar antrenorul catalanilor, Ronald Koeman, a felicitat formația lui Pochettino la final. Koeman a fost foarte apăsat la interviul de la finalul partidei: “Nu ne-am prezentat bine, este clar că nu am prins o zi bună. Cei de la PSG au jucat în viteză, au avut alt ritm, iar Mbappe a prins o zi fabuloasă. Nu putem să aruncăm prosopul, trebuie să mergem înainte. Trebuie să ne ridicăm de la podea. Mai avem un meci de jucat și trebuie să dăm totul. Astfel de meciuri pot fi câștigate numai de către echipe, nu de către jucători. Avem un jucător precum Leo Messi, care poate decide singur multe meciuri, dar la acest nivel este nevoie de întreaga echipă. PSG a controlat centrul terenului, pot doar să-i felicit pentru rezultatul obținut”, a spus Koeman, citat de Marca. FC Barcelona a cedat fără drept de apel în optimile Champions League, în fața finalistei din sezonul precedent, PSG, scor 1-4. Parizienii sunt cu un picior în sferturi, după o prestație aproape perfectă pe Camp Nou.

 

DINAMO A FOST ÎNVINSĂ DRAMATIC DE KRISTIANSTAD, ÎN EHF EUROPEAN LEAGUE

CS Dinamo București a fost învinsă dramatic de echipa suedeză IFK Kristianstad, cu scorul de 29-28 (12-14), marți seara, în Sala Dinamo, într-un meci din Grupa B a competiției masculine de handbal EHF European League. Dinamo a pierdut, incredibil, un meci pe care l-a controlat de la un capăt la altul, după un final foarte slab. Dinamo a condus cu 28-26 (min. 57), dar a primit două goluri la rând, a ratat ultimul său atac și a încasat gol în ultima secundă, din 7 metri, după un fault comis de angolezul Diego Hebo, care a primit direct cartonașul roșu. Dinamo a condus în prima repriză cu 6-2, 8-4, dar a avut și cinci goluri în plus pe tabelă, 10-5, 11-6, 12-7, pentru ca la pauză avantajul său să fie redus la doar două goluri, 14-12. În partea secundă, echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare a avut 19-15, 20-16, 22-18, dar a permis suedezilor să revină și să preia conducerea, cu 23-22, după cinci goluri consecutive. Dinamo a avut 27-25 și 28-26, dar nu a reușit să își păstreze acest avantaj. În alt meci, Fuchse Berlin a terminat la egalitate cu USAM Nîmes Gard, 34-34. Tot marți s-a disputat meciul Tatran Presov - Sporting Lisabona, 24-21. Clasament: 1. Fuchse Berlin 10 puncte (6 jocuri), 2. IFK Kristianstad 10 p (8 j), 3. USAM Nîmes Gard 9 p (7 j), 4. Sporting 6 p (6 j), 5. CS Dinamo 3 p (6 j), 6. Tatran 2 p (7 j). Dinamo va juca următorul meci pe 19 februarie, acasă, cu Tatran.

 

OLANDA - ROMÂNIA, SCOR 9-8, LA TURNEUL PREOLIMPIC DE LA ROTTERDAM

Naționala de polo a României a fost învinsă marți, la turneul preolimpic de la Rotterdam, de reprezentativa Olandei, scor 9-8, în a treia partidă din grupa B. Este al doilea eșec al tricolorilor la turneul din Olanda. Scorul pe reprize a fost 2-1, 2-3, 2-2, 3-2. Pentru România au marcat Georgescu 4 goluri, Dragomirescu 3, Vatrai 1. În urma rezultatului, România rămâne cu un punct în grupa B.Tot marți, Rusia - Germania 17-5 și Franța - Croația 10-13.

Lasă un comentariu