,,CARTEA ESTE CEA MAI BUNĂ ARMĂ ÎMPOTRIVA INTOLERANȚEI ȘI IGNORANȚEI” (LYNDON BAINES JOHNSON)

Distribuie pe:

Numele meu este MOCAN Maria, am 11 ani și învăț la Școala Gimnazială “Ioan Vlăduțiu”, Luduș. Sunt în clasa a V-a, intensiv engleză. Îmi place să pictez și să învăț pentru școală. Dar, de când pandemia a început, școala nu mai este la fel. Am intrat în online, ceea ce la început mi-a plăcut, dar acum aș dori să mă întorc ca să mă pot întâlni cu colegii mei și să înțeleg mai bine lecțiile. Tipul acesta de învățământ mi se pare ciudat, pentru că, dacă nu ai internet bun, nu înțelegi nimic, dar, cu timpul, m-am obișnuit. Nu a fost foarte greu să mă adaptez la perioada online, dar nu pot spune că a fost ușor. La început am crezut că nu va dura mult această pandemie, dar uită-ne acum, un an mai târziu, la fel de speriați de virus și la fel de distanți.

Materia mea preferată este Engleza. Îmi place să o studiez deoarece o înțeleg și mi se pare foarte ușoară. Engleza este o limbă internațională și, dacă o știi, te descurci peste tot în lume. Îmi mai place Matematica, fiindcă mi se pare foarte interesant să înveți niște calcule așa de complexe. Bineînțeles, eu, fiind în clasa a V-a, nu știu prea multe despre matematică încă.

Cartea mea preferată este “Numără stelele”. În ea este vorba despre o familie care trăiește în perioada războiului și mi se pare foarte captivant. Ultima carte citită de mine este “Inimă de samurai” - o carte de aventuri în care este vorba despre un grup de băieți japonezi care trec prin diferite aventuri. Cartea pe care o recomand este “Școala pentru bine și rău”, pentru că este vorba de două fete care se duc la o școală și sunt separate în două tabere: una a binelui și una a răului. Fata cea bună ajunge în școala răului, iar cea rea ajunge în școala binelui. Ele reușesc să înțeleagă că nu contează dacă ești bun sau rău, la final toți avem atât părți bune, cât și părți rele, importantă este însă prietenia.

 

Numele meu este RUS Daria. Sunt elevă în clasa a IV-a A, la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș. Materia mea preferată este Matematica, dar îmi place și Limba engleză și Geografia. Îmi doresc să devin un astronaut celebru și muncesc pentru a ajunge unul. Particip la concursuri de Matematică și Română și încerc mereu să îmi depășesc limitele. Ca toți copiii de vârsta mea, îmi plac și jocurile video, chiar să le creez eu însămi. Astfel, vestea că vom face ore online nu m-a speriat deloc. Știam că școala noastră este una dintre primele școli cu platformă online.

Sunt un copil norocos deoarece părinții mei mi-au achiziționat un laptop, acesta fiindu-mi foarte util în timpul orelor online.

Mie mi-au plăcut orele online, mă simțeam în siguranță în camera mea, având în vedere situația urâtă prin care trecea omenirea. Totuși, îmi lipseau colegii și învățătoarea mea dragă, pauzele în care ne jucam împreună. Așteptam cu nerăbdare fiecare zi să îmi văd colegii și învățătoarea.

Deși era mult mai dificil, în timpul orelor online am încercat să fiu atentă și la fel de silitoare ca în orele cu prezență fizică. Doamna învățătoare ne-a ajutat foarte mult, ne-a încurajat și susținut de-a lungul orelor cu predarea online. La fel ne-au ajutat și doamna profesoară de Limba engleză, profesorul de Sport și cel de Religie. Această pandemie nu m-a împiedicat să-mi continui activitățile extrașcolare, bineînțeles, tot online: baletul, informatica și desenul anime.

În timpul liber îmi place să citesc. Cărțile mele preferate sunt Harry Potter, Puștoaicele, Charlie și fabrica de ciocolată, Charlie și marele ascensor de sticlă, Pisicile războinice și Vrăjitorul din Oz. Cel mai mult m-a atras Harry Potter, în care acțiunea se desfășoară pe tărâmul vrăjitorilor. Personajele fantastice ca unicornii și dragonii mă fascinează.

Perioada pandemiei ne-a determinat pe noi, copiii, dar și pe adulți, să fim mai buni unii cu ceilalți, să fim empatici cu oamenii bolnavi, să ne apreciem familiile mai mult. Totodată, vreau să îi mulțumesc mamei mele pentru puterea cu care a luptat împotriva acestui virus, fiind în linia întâi în spital, de la început. Mama mea este super eroul meu!

 

Numele meu este MOCAN Teodora, am 15 ani și sunt elevă în clasa a IX-a la profilul Stiințe ale naturii - intensive engleză, la Liceul Tehnologic nr. 1, Luduș.

Sunt pasionată de lectură, de studiul limbii engleze. Îmi place să joc handbal și să ies cu prietenii.

Totuși, pandemia a limitat practicarea unor sporturi și a schimbat chiar și mersul la școală. Nu pot spune că m-am adaptat foarte greu perioadei online, deși, la început, acum un an, mi se părea ceva foarte dificil de realizat, mai ales că eram în clasa a VIII-a și urma să dăm examenul de Evaluare Națională, care nu știam exact cum se va desfășura.

Cea mai mare problemă a fost (încă este pentru mine) lipsa de socializare. Îmi lipsesc mult ieșirile cu prietenii, dar și pauzele petrecute cu colegii mei. Pe unii dintre ei nici măcar nu am reușit să îi cunosc, deoarece orașul nostru a fost tot în scenariul galben, iar în septembrie și octombrie am mers doar jumătate din clasă la cursuri, alternativ, apoi am fost doar în online.

O altă problemă de care s-au împiedicat toți în această perioadă, atât noi, cât și domnii profesori, a fost pierderea conexiunii la internet sau funcționarea platformei classroom pe care lucrăm, dar și mediul zgomotos de lucru, acasă existând unele lucruri care ne distrag.

Materia mea preferată este, cu siguranță, Limba engleză, însă îmi place și Biologia, de unde și alegerea profilului.

Visul meu este să vizitez orașul New York și să pot să discut cu oamenii care locuiesc acolo, fără probleme. Îmi place limba engleză și pentru faptul că este o limbă de circulație internațională. Te poți descurca oriunde, chiar și pe internet, dacă o știi. Este de folos cunoașterea ei în toate domeniile.

Ultima carte citită de mine este “Aventurile lui Sherlock Holmes”, de Arthur Conan Doyle, o serie de povestiri polițiste, care mi-a plăcut datorită modului inedit de rezolvare al unor mistere ciudate de către personajul principal, cunoscutul detectiv Sherlock Holmes.

 

Numele meu este POP Mihai. Sunt elev în clasa a VI-a, la Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureș. Iubesc orele de matematică și informatică, sunt pasionat de gadgeturi și sunt la curent cu ultimele apariții în materie de gaming. Școala online a venit ca o binecuvântare pentru mine... cel puțin așa credeam la început, în primele trei săptămâni. Totul era mai ușor... temele, lecțiile la care puteam răspunde cu manualul deschis. Am testat limite, am încercat să evit întrebări la care nu eram pregătit cu scuza “am conexiune slabă”, “mi-a picat internetul”, dar, la un moment dat, nu a mai avut farmec.

Mi-am dat seama că îmi fac mie un rău. E greu să te concentrezi la ce predă profesorul când ai la îndemână atâtea distracții online, la un click distanță. Am devenit mai conștiincios, mi-am dat seama că și profesorilor le este greu să ne predea atunci când nu primesc feedback-ul potrivit. Profesorii mei chiar s-au străduit să predea cât mai bine, doresc să fie convinși că le apreciez efortul.

Deși e mai comod să mă trezesc doar cu cincisprezece minute înaintea orelor, să mă așez la biroul din camera mea și să fiu conectat cu profesorii și colegii mei, cu timpul a devenit o povară, de care abia aștept să scap. Abia aștept să stau în banca incomodă, să-mi văd profesorii, să fiu chemat la tablă... să ies în pauze pentru a povesti cu colegii față în față, să ne jucam jocuri copilărești, să râdem, să ne privim în ochi.

În această perioadă mi-am descoperit pasiuni noi: gătitul și lectura. Începutul a fost mai greu la ambele, dar, văzându-mi sora mai mare cum experimenta în bucătărie, am început și eu să prind curaj. Acum fac cea mai bună pizza “din cartier”. În privința lecturii, tocmai am început o serie de romane polițiste “Agatha Mistery”, de Sir Steve Stevens. Călătoresc și eu măcar imaginar prin lume, alături de detectiv și aiuritul ei văr, Larry, cu majordomul credincios și motanul Watson, pentru a rezolva cele mai complicate mistere. Ador să descopăr dacă intuiesc de la început cine e în spatele crimelor, a excrocheriilor. Poate v-am trezit interesul, dragi prieteni... Vă invit la lectură! Vă provoc la o conduită respectuoasă în timpul orelor online, doar așa demonstrăm că ne adaptăm la orice situație.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                

Lasă un comentariu