1 APRILIE - ZIUA MONDIALĂ A PĂSĂRILOR

Distribuie pe:

Prima zi a lunii aprilie aduce o sărbătoare importantă pentru toți cei care iubesc și ocrotesc Natura: Ziua Internațională a Păsărilor!

Această zi marchează anual semnarea Convenției Internaționale pentru Protecția Păsărilor (01.04.1906) și a avut ca scop atragerea atenției asupra speciilor pe cale de dispariție.

Dat fiind faptul că noi, oamenii, suntem cei care am creat această situație, tot de noi depinde conservarea și protejarea celor peste 10.000 de specii de păsări din lume, dintre care aproape 14% în pericol de extincție.

Prin urmare, această zi reprezintă o ocazie fantastică să cunoaștem mai bine păsările, să le studiem modul de viață și să înțelegem necesitatea protecției lor.

Este o zi în care ne putem convinge de diversitatea și frumusețea acestor ființe, să le observăm penajul frumos și cântecele elaborate și să încercăm să le îmbunătățim mediul de viață. Întrucât păsările dețin un rol aparte în menținerea echilibrului ecologic natural, ocrotirea lor înseamnă protecția mediului înconjurător prin cât mai multe căi: reducerea poluării apei, solului și aerului, diminuarea cantității de substanțe chimice utilizate în agricultură și silvicultură, refacerea habitatelor naturale și diminuarea vânătorii de specii sălbatice. (faceebook- Garda națională de mediu)

Lasă un comentariu