E MAI MARE FRICA DE FOAME!

Distribuie pe:

Am spus-o cu ceva vreme în urmă: nu mai ține cu lookdown-ul, nici cu carantinarea generalizată și măsurile de forță autoritariste. Oamenii au ajuns să se teamă de foame și sărăcie mai mult decât de Covid-19. Foarte mulți și-au pierdut locurile de muncă, HORECA s-a prăbușit dramatic, mulți nu-și mai pot achita datoriile pentru creditele la bănci și au ajuns în situația de a nu mai avea ce pune pe masa familiilor. Situația este explozivă și poate degenera imprevizibil foarte rapid.

Acum, se impun măsuri sociale și economice de urgență în sprijinul celor mai grav afectați de efectele pandemiei. Poate vor înțelege și cei din guvern că propaganda privitoare la cum ne vor covârși banii europeni, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, nu reprezintă o soluție. E disperare tot mai mare și se impun soluții urgente acum, nu în viitor!

Cum naiba să ajungi la o datorie națională însumând aproape 50 la sută din PIB, cea mai mare parte contractată prin împrumuturi pe termen mediu și lung, iar apoi să pretinzi politic că România se află pe drumul cel bun și performează economic?

E pe drumul pierzaniei, fraților!

Lasă un comentariu