VACCINARE CU MODERNA LA UNGHENI ȘI IERNUT

Distribuie pe:

Începând cu data de 20 aprilie 2021, centrele de vaccinare din Ungheni și Iernut vor utiliza vaccinul produs de compania Moderna pentru imunizarea populației. Până în prezent, cele două centre imunizau populația cu vaccinul produs de Astra Zeneca.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a aprobat schimbarea vaccinului utilizat în cele două centre în urma propunerii prefectului județului Mureș, Mara Togănel, și a consultărilor cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mureș. Decizia a avut la bază solicitarea celor două administrații publice locale, interesul populației pentru vaccinare în cele două localități ale județului Mureș și numărul de persoane care au optat pentru vaccinarea cu Astra Zeneca de la deschiderea centrului până în prezent.

În următoarea perioadă, cele două centre vor continua să asigure efectuarea rapelurilor pentru persoanele vaccinate cu Astra Zeneca, în paralel cu utilizarea vaccinului Moderna.

Programările și înscrierile pe lista de așteptare la centrele de vaccinare din Ungheni și Iernut se pot face pe platforma oficială https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/, prin intermediul medicului de familie sau prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numărul de suport alocat județului Mureș: 021.414.44.65.

 

Lasă un comentariu