ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI

Distribuie pe:

Pentru sărbătorirea Zilei Veteranilor de Război, Garnizoana Târgu-Mureș, Instituția Prefectului - Județul Mureș și Asociația Veteranilor de Război, în colaborare cu Consiliului Județean și Primăria municipiului Târgu-Mureș organizează o ceremonie militară, astăzi, 29 aprilie 2021, ora 12, în Cetatea Medievală din municipiul Târgu Mureș. Va debuta cu acordarea onorului, salutul drapelului de luptă și trecerea în revistă a gărzii de onoare. În continuare se va intona imnul național al României, va fi oficiat un TEDEUM, vor rosti alocuțiuni președintele Asociației Veteranilor de Război - filiala Mureș și comandantul Garnizoanei Târgu-Mureș.

Evenimentul se va încheia prin recitarea unei poezii patriotice de către Alexia Bârsan, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian”.

Au fost invitați să participe și veteranii de război din municipiul Târgu-Mureș. Conform datelor furnizate de Casa Județeană de Pensii Mureș, la nivelul întregului județ mai sunt în viață aproximativ 40 de veterani de război, a căror medie de vârstă este de 97 de ani.

Ceremonia se va desfășura cu respectarea normele de distanțare socială și măsurile sanitare impuse de ordonanțele în vigoare.

Prin adoptarea H.G. nr. 1222 din 10.10.2007, Guvernul a hotărât ca Ziua Veteranilor de Război să fie sărbătorită anual la data de 29 aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

 

Lasă un comentariu