KINDER SÂNGEORGIU DE MUREȘ ȘI ACS TÂRGU-MUREȘ 1898-MAROSVASARHELY SE 1898, LIDERI ÎN LIGA 4 ELITE LA FOTBAL

Distribuie pe:

Sâmbătă, 24 aprilie, s-au disputat partidele din cele două serii ale Ligii 4 ELITE la fotbal, etapa 3, județul Mureș. Iată și rezultatele consemnate: Seria 1 / A.S. Înfrățirea Valea Izvoarelor - Mureșul Luduș 3-3 și A.C.S Mureșul Chirileu - Inter Sânger 0-5; partida CS Iernut - A.C.S. Kinder Sângeorgiu de Mureș a fost programată pentru joi, 29 aprilie, ora 18.00; Seria 2 / ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898 - CSM Sighișoara 3-0, A.C.S. Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure - A.C.S. Mureșul Rușii Munții 0-2 și ACS Atletic Târgu-Mureș - A.S. Viitorul 2002 Târnăveni 0-3. Clasament Seria 1: 1. A.C.S. Kinder Sângeorgiu de Mureș cu 6 puncte (2 jocuri), 2. Inter Sânger - 6p, 3. CS Iernut - 6p (2 jocuri), 4. A.C.S. Mureșul Chirileu - 3p, 5. Mureșul Luduș - 1p, 6. A.S. Înfrățirea Valea Izvoarelor - 1p. Clasament Seria 2: 1. ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898 cu 9 puncte, 2. A.C.S. Mureșul Rușii Munții - 9p, 3. A.C.S. Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure - 3p, 4. CSM Sighișoara - 3p, 5. A.S. Viitorul 2002 Târnăveni - 3p, 6. ACS Atletic Târgu-Mureș - 0p. În următoarea etapă, astăzi, 27 aprilie, ora 18.00, în cele două serii se dispută partidele: Seria 1 / A.C.S. Kinder Sângeorgiu de Mureș - A.S. Înfrățirea Valea Izvoarelor, Mureșul Luduș - Inter Sânger și CS Iernut - A.C.S. Mureșul Chirileu; Seria 2 / A.C.S. Mureșul Rușii Munții - ACS Târgu-Mureș 1898-Marosvasarhely SE 1898, CSM Sighișoara - A.S. Viitorul 2002 Târnăveni și A.C.S. Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure - ACS Atletic Târgu-Mureș.

 

RĂZVAN BURLEANU, MÂNDRU CĂ ROMÂNIA VA GĂZDUI EURO 2020

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că pentru București ar fi fost o pierdere uriașă dacă nu ar mai fi găzduit meciuri la Euro 2020, însă a subliniat că trofeul de la Arena Națională este garanția că România va avea partide la competiție. “Au fost șapte ani de sacrificii, în care am schimbat șapte guverne, șapte miniștri ai sportului și mai mulți primari ai Capitalei. Îi suntem recunoscători ministrului Novak pentru toată dedicarea, ca Bucureștiul să nu fie pe lista scurtă la Dublin sau Bilbao. Ar fi fost o pierdere uriașă pentru noi. Trofeul este garanția că vom găzdui meciuri aici. Euro reprezintă o oportunitate unică pentru România, mai ales la nivel de infrastructură. Peste 20-30 de ani vom vedea că este moștenirea cea mai importată. Infrastructura este importantă și nu reprezintă un moft, nu trebuie să trecem cu vederea că ieri, un copil de 10 ani a murit în apropierea unui stadion de fotbal. E nevoie de investiții în infrastructură. Cât privește acest proiect, în urmă rămâne și un aeroport. Avem datoria să continuăm acest proiect. Euro reprezintă și oportunitatea unică de a ajuta copiii să vină la fotbal. În 2026, vreau să vorbim despre 600.000 de români care joacă fotbal în țara noastră. Ne bucurăm că am primit garanția Guvernului de a avea 25 la sută din spectatori la meciurile de la București”, a declarat Burleanu. Trofeul Euro 2020 a ajuns la Arena Națională, după un periplu prin Capitală, alături de ambasadorii Dorinel Munteanu, Gabriela Szabo și Miodrag Belodedici. Trofeul Euro 2020 a fost primit de Dorinel Munteanu, la Primăria Capitalei, i-a fost înmânat apoi Gabrielei Szabo la Piața George Enescu, iar apoi lui Miodrag Belodedici. Trofeul Henri Delauney are 8 kilograme și este din argint.

 

CSM ORADEA, MEDALIE DE BRONZ LA FIBA EUROPE CUP!

CSM CSU Oradea a învins formația rusă BC Parma cu scorul de 85-76 (20-15, 25-13, 16-23, 24-25), duminică, în Menora Mivtachim Arena din Tel Aviv, în finala mică a competiției masculine de baschet FIBA Europe Cup. Aaron Broussard și Giordan Watson au fost cei mai buni jucători ai echipei orădene. În finala turneului, Ironi Ness Ziona - Arged BM SLAM Stal Ostrów Wielkopolski 82-74. Vineri, în semifinale, CSM CSU Oradea a fost învinsă de formația poloneză Arged BMSLAM Stal Ostrow cu 77-66, iar Ironi Ness Ziona a trecut cu 81-80 de BC Parma.

 

CRISTINA NEAGU, NOMINALIZATĂ PENTRU ALL-STAR TEAM-UL LIGII CAMPIONILOR

Cristina Neagu, inter stânga la CSM București, se numără printre opțiunile exprimate de antrenorii echipelor participante în competiție pentru All-star Team-ul Ligii Campionilor la handbal feminin, ediția 2020/2021. Antrenorii celor 16 echipe și-au exprimat opțiunile pentru alegerea primelor 10 nominalizate. În total vor fi 60 de nominalizate (6 pentru fiecare categorie), iar All-star Team-ul se va alege în urma opțiunilor fanilor. Neagu a fost aleasă de șapte antrenori cel mai bun inter stânga. Cele mai multe voturi a primit interul dreapta Ana Gros de la Brest (15), urmată de Stine Oftedal (centru la Gyor) - 11 și Henny Reystad (Vipers, cea mai bună tânără jucătoare) - 11. Mai multe nominalizări vor fi anunțate săptămâna aceasta.

 

DOI REPREZENTANȚI AI ROMÂNIEI ÎN STRUCTURILE EHF

Forul european de handbal (EHF) a derulat, vineri, alegerile din structurile sale de conducere pentru mandatul 2021-2025. Șase candidați din România s-au înscris pentru diferite funcții, însă doar doi au trecut de voturi: Cristina Vărzaru și fostul arbitru internațional Sorin Dinu. Președintele FRH, Alexandru Dedu, a depus două candidaturi, dar nu a fost ales. Fosta internațională Cristina Vărzaru, în prezent secretar general al FR Handbal, a fost aleasă în funcția de membru în Comitetul națiunilor la feminin (a 6-a opțiune), iar fost arbitru Sorin Dinu va fi noul vicepreședinte al EHF Court of Handball. Celelalte candidaturi din partea României, însă fără succes, au fost: Alexandru Dedu, pentru membru în Comitetul Executiv sau membru în Comitetul națiunilor (masculin), Alexandru Acsinte (Comisia Metodică), Tudor Marta (Comisia Beach-Handball), Paul Alexandru Mincu, pentru membru al Curții de Apel. Tot vineri, a fost decis și președintele EHF pentru mandatul 2021-2025, care îi va aparține tot austriacului Michael Wiederer, singurul care a candidat pentru acest post. Un număr de 139 de candidaturi pentru cele 53 de locuri dispo-nibile au fost înregistrate oficial la EHF, pentru mandatul 2021-2025.

 

FORȚE PROASPETE ÎN ECHIPA ROMÂNIEI PENTRU JOCURILE OLIMPICE!

Jucătorul român Ovidiu Ionescu a obținut biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, duminică, după ce s-a calificat în finala celui de-al doilea tablou al turneului preolimpic de tenis de masă de la Guimaraes (Portugalia). România are cali-ficată la JO echipa feminină de tenis de masă, condusă de antrenorul Viorel Filimon și două sportive din două posibile în proba de simplu: Bernadette Szocs și Elizabeta Samara. Federația așteaptă confirmarea forului mondial (ITTF) pentru calificarea dublului mixt Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu. România are acum 63 de sportivi calificați la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box și scrimă. Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce inițial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

 

AL DOILEA TROFEU WTA

Jucătoarea Sorana Cîrstea, locul 67 mondial, a câștigat, duminică, turneul de categorie WTA 250 de la Istanbul. Cîrstea a învins-o în finală pe sportiva belgiană Elise Mertens, locul 17 WTA și favorită principală, scor 6-1, 7-6 (3), într-o oră și 40 de minute. În vârstă de 31 de ani, Sorana Cîrstea mai are în palmares un trofeu WTA la simplu, cel obținut la Tașkent, în 2008. Ea a mai jucat trei finale pe care le-a pierdut, în 2007 la Budapesta, în 2013 la Toronto și în 2019 la Tașkent. Ca urmare a succesului de la Istanbul, Cîrstea va urca pe locul 58 WTA. Românca a obținut la Istanbul 29.200 de dolari și 280 de puncte, iar învinsa din finală 16.398 de dolari și 180 de puncte.

 

 

Lasă un comentariu