VALOAREA TICHETELOR DE CREȘĂ A CRESCUT CU 10 LEI

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 428, din 22 aprilie 2021, a fost publicat Ordinul comun al ministrului Finanțelor și al ministrului Muncii nr. 1.779/580/2020, privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub forma tichetelor de creșă pentru semestrul întâi al anului 2021.

Valoarea lunară - 480 de lei

Potrivit actului normativ, valoarea lunară a tichetelor de creșă a fost majorată cu 10 (de la 470 la 480 de lei) și se aplică în perioada aprilie - septembrie 2021.

Aceste cupoane pot folosi exclusiv pentru creșa copiilor și se pot cumula cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție (ajutorul financiar acordat părinților care revin la lucru înainte de terminarea concediului maternal).

Tichetele se pot distribui salariaților pentru fiecare dintre copiii naturali, inclusiv pentru fiecare copil adoptat, încredințat în vederea adopției sau dat în plasament, precum și pentru cei cărora li s-a instituit tutelă, cu excepția celor dați în plasament la asistentul maternal profesionist și a celor pentru care s-a dispus măsură plasamentului de urgență.

Acte necesare

Cererea pentru obținerea tichetelor de creșă de depune la angajator, însoțită de actul doveditor eliberat de creșă sau, după caz, unitatea educațională la care este înscris copilul, declarație pe propria răspundere că celălalt părinte sau, după caz, tutorele nu beneficiază de tichete de creșă, declarație pe propria răspundere că celălalt părinte nu beneficiază de concediul și indemnizația care se acordă pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, și livretul de familie.

În situația în care nu a fost eliberat livretul de familie, cererea va fi însoțită de copia certificatului de naștere al copilului sau a extrasului de naștere. În cazul în care s-a prezentat extrasul de naștere, beneficiarul tichetelor de creșă are obligația ca, în termen de 30 de zile de la eliberarea certificatului de naștere, să depună copia acestuia la angajator, precum și alte documente pe care acesta le mai solicită. (L.P.)

Lasă un comentariu