RAED ARAFAT A INAUGURAT, LA BĂLĂUȘERI, CARAVANA VACCINĂRII ÎN MEDIUL RURAL

Distribuie pe:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a inaugurat, sâmbătă, în comuna Bălăușeri, Caravana vaccinării în mediul rural, prin transformarea Centrului mobil de pregătire a populației și personalului de intervenție într-un centru de vaccinare cu patru fluxuri.

“Astăzi, Departamentul pentru Situații de Urgență, cu Instituția Prefectului - Județul Mureș, cu autoritățile locale din comuna Bălăușeri, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Horea al Județului Mureș, cu UPU - SMURD Târgu-Mureș, STS, cu Comitetul Național de Vaccinare, cu toții am organizat o acțiune în zona rurală. Sunt foarte multe persoane în vârstă, vulnerabile, care cu greu pot să ajungă la centrele de vaccinare dacă sunt organizate la distanță, cum sunt maratoanele de vaccinare, așa cum avem acum la Sighișoara. Noi am hotărât să venim cât mai aproape de ei. Centrul este organizat împreună cu IGSU, folosim caravana de pregătire a populației, care a fost oprită din cauza pandemiei și am transformat-o în centru de vaccinare cu patru fluxuri de vaccinare. Microbuzele ISU merg după un program prestabilit la casele oamenilor care au anunțat în prealabil că vor să se vaccineze și îi aduc la punctul de vaccinare, apoi în duc înapoi acasă”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a remarcat implicarea Primăriei Bălăușeri, care a reușit să capaciteze în jur de 150 de persoane, arătând că implicarea populației este extrem de importantă pentru a se putea renunța la restricții.

“Deja în prima oră am ajuns la 30 de persoane vaccinate, sunt și persoane care vin cu mașinile proprii la centrul de vaccinare mobil. Mâine vom face același lucru în comuna Beica de Jos și în zona limitrofă a comunei Beica de Jos. Cred că trebuie să intensificăm această acțiune și le mulțumesc celor care au acceptat și au venit la vaccinare. Implicarea populației este importantă prin vaccinare, dacă populația se vaccinează și ajunge la țintele noastre de vaccinare, cu certitudine ieșim mult mai repede din toate restricțiile pe care le avem. Pandemia nu s-a terminat, dar ea poate să fie terminată dacă într-adevăr toată lumea se vaccinează. Iar în țară avem nevoie de peste 60% de oameni vaccinați. Așa că suntem prezenți și sper să vedem aceste acțiuni multiplicate și repetate și în alte zone rurale”, a subliniat Raed Arafat.

Pentru rapel urmează să se organizeze o nouă caravană peste două săptămâni, iar persoanele care au fost vaccinate în timpul acestei caravane vor fi aduse pentru cea de-a doua doză.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a declarat că această Caravană a vaccinării în mediul rural - “Mureșul se vaccinează #firesc” - organizată sâmbătă și duminică, în localitățile Bălăușeri și Beica de Jos, a constituit un succes și că implicarea autorităților locale a fost exemplară.

Primarul din Bălăușeri, Varga András Adorján, s-a arătat încântat că această campanie de vaccinare din mediul rural debutează în comuna sa și că acesta este un răspuns la cererea pentru înființarea unui centru de vaccinare.

“Încă de la începutul campaniei de vaccinare, Primăria comunei Bălăușeri a cerut înființarea unui punct de vaccinare în comună, pentru că interesul era destul de mare între localnici. Acum, cu ajutorul Prefecturii și al DSP, am reușit să înființăm acest punct, sunt foarte mândru că aici debutează această caravană de vaccinare. Avem peste 150 de persoane înscrise, lucrăm la această organizare de trei săptămâni și sperăm să vină cât mai multă lume; oamenii au înțeles importanța vaccinării și au înțeles că aceasta este șansa să ne recăpătăm viața de dinainte. Oamenii au fost fericiți fiindcă nu trebuie să se deplaseze la Sârgeorgiu de Pădure sau la Târgu-Mureș pentru a-și administra vaccinul”, a accentuat Varga András Adorján. (sursa - agerpres.ro)

Lasă un comentariu