IMAGINI MEMORABILE! CFR CLUJ A RIDICAT AL ȘAPTELEA TROFEU DE CAMPIOANĂ DIN ISTORIA CLUBULUI

Distribuie pe:

CFR Cluj a câștigat al patrulea titlu consecutiv și a devenit cea mai titrată echipă din provincie, depășind-o pe UTA, care are șase titluri. Ardelenii au cucerit al șaptelea titlu din istorie și au sărbătorit pe propriul stadion, alături de suporteri. Mario Camora, căpitanul echipei din Gruia, a ridicat trofeul, iar apoi s-au pozat cu el, pe rând, toți jucătorii, dar și staff-ul tehnic și cel administrativ. Conducerea a pregătit și un moment special pentru decernarea trofeului. Nocturna de pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” a fost stinsă pentru câteva minute, iar apoi a urmat un spectaculos foc de artificii. Echipa din Gruia devine, astfel, cea mai bună din România ultimilor 23 de ani. Nimeni nu a mai reușit să câștige cel puțin patru titluri la rând, de la seria fantastică a Stelei din anii 1993-1998. “Militarii” au câștigat atunci șase titluri consecutiv, iar seria a fost întreruptă de Rapidul lui Mircea Lucescu, în 1999. CFR Cluj a cucerit primul titlu din istoria clubului în sezonul 2007-2008, cu Ioan Andone antrenor, care a bifat eventul pe banca ardelenilor. Au urmat titlurile din 2010 și 2012, iar din 2017, de când Dan Petrescu a fost numit antrenorul echipei, CFR a dominat fotbalul românesc. Trei titluri a câștigat CFR cu “Bursucul” pe bancă, iar seria a fost continuată de Edi Iordănescu, cel care a preluat echipa în luna decembrie, și a reușit să câștige, pe lângă titlu, și Supercupa. “E o seară minunată, sunt momente unice. Mă bucur că am încununat această performanță deosebită cu suporterii, mi-ar fi plăcut să existe posibilitatea să fie tot stadionul plin. E o seară frumoasă, o performanță pe care am căutat-o. Este meritul, în totalitate, al echipei. Toată lumea este implicată în activitatea zilnică a echipei, ne bucurăm în această seară pentru un nou titlu”, a spus Edi Iordănescu, după meciul câștigat cu FCSB, scor 2-0.

SURPRIZĂ INEDITĂ PENTRU LARISA IORDACHE!

Larisa Iordache și Maria Holbură s-au trezit la antrenament cu nimeni altul decât șeful Federației Internaționale de Gimnastică, Morinari Watanabe. Japonezul a dorit să asiste la antrenamentul celor două sportive care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice. Însoțit de președintele Federației Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, de vicele, Ioan Suciu, de șeful COSR, Mihai Covaliu, de președintele Clubului Dinamo, Ionuț Popa, Watanabe, care este și membru al Comitetului Internațional Olimpic, a asistat la pregătirea celor două gimnaste. “Sper că s-a simțit foarte bine la noi. A fost o onoare să îl avem în sală, s-a văzut că i-a plăcut. Nu mă așteptam să îmi spună că este încântat că m-am întors să concurez. M-am bucurat foarte tare”, a declarat Larisa Iordache, gimnastă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo la individual compus. Întâlnirea de la Sala Dinamo cu Larisa și Maria și cu antrenorii lor, l-au făcut pe președintele Federației Internaționale de Gimnastică să își reamintească istoria acestui sport. “Gimnastica românească are o istorie mare, grozavă, vreau ca în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, gimnaștii români să ne arate această istorie mare și frumoasă, care le poate aduce medalia de aur”, a spus Morinari Watanabe, președintele Federației Internaționale de Gimnastică. Watanabe este convins că gimnaștii români care vor merge la Jocurile Olimpice se vor întoarce acasă cu medalii. Șeful de la FIG este și membru în boardul executiv al Comitetului Olimpic Internațional și a vorbit și despre organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc peste două luni, chiar dacă există zvonuri care susțin că se vor amâna din nou. “Atât Comitetul Internațional Olimpic, cât și Guvernul Japoniei, dar mai ales sportivii, își doresc ca Jocurile Olimpice să aibă loc, iar noi vom face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple. Prima care a ajuns a fost echipa de softball a Australiei. Pas cu pas, multe țări vor veni să se pregătească pentru Jocurile Olimpice”, a mai spus Morinari Watanabe, președintele FIG.

UEFA A ANUNȚAT CÂȚI SPECTATORI VOR PUTEA ASISTA LA FINALA LIGII CAMPIONILOR

UEFA a anunțat, marți, că 16.500 de spectatori vor putea asista la finala Ligii Campionilor, care va avea loc sâmbătă, pe Estadio do Dragao din Porto, între Manchester City și Chelsea. UEFA a precizat că autoritățile portugheze au confirmat că 33 la sută din cele 50.033 de locuri ale stadionului pot fi folosite de suporteri la finală, pentru a respecta regulile de distanțare socială impuse de pandemia de coronavirus. Cele două finaliste au dreptul la 6.000 de bilete fiecare pentru fanii lor, a menționat forul continental. Finala Champions League trebuia să aibă loc inițial la Istanbul, dar a fost mutată la Porto din cauza faptului că Turcia a fost pusă pe lista roșie de restricții de călătorie din cauza infectărilor cu Covid-19. Este pentru al doilea an consecutiv când orașul Istanbul nu poate găzdui finala Ligii Campionilor din cauza crizei sanitare globale. Anul trecut, Lisabona a organizat faza finală a competiției, începând cu sferturile de finală, fără spectatori și care s-a încheiat cu victoria echipei Bayern München în fața celor de la Paris Saint-Germain (1-0).

UEFA A DESCHIS PROCEDURI DISCIPLINARE ÎMPOTRIVA REBELILOR DIN SUPERLIGĂ

Forul european analizează o posibilă încălcare a cadrului juridic UEFA, după ce aceste trei cluburi au continuat să încurajeze proiectul Superligii și au ignorat amenințările venite din partea forurilor fotbalistice. “În urma unei investigații a inspectorilor de etică și disciplină referitoare la așa-numita «Superligă», au fost deschise proceduri disciplinare împotriva clubului Real Madrid, FC Barcelona și Juventus pentru posibila încălcare a cadrului legal UEFA”, a transmis forul european. Presa internațională a scris în perioada recentă despre posibilele sancțiuni drastice pe care le pot primi cele trei cluburi. Real Madrid, FC Barcelona și Juventus riscă să fie excluse din competițiile UEFA pentru unul sau două sezoane, însă se pot alege și doar cu o amendă.

JUVENTUS, AMENINȚATĂ CU EXCLUDEREA DIN SERIA A DE FEDERAȚIA ITALIANĂ

UEFA a decis ca echipele care au acceptat să se retragă din Superligă să încaseze cu 5% mai puțin din încasările pentru performanțele din competițiile europene, în timp ce Juve, Barcelona și Real vor fi trimise la comisiile disciplinare UEFA, unde sunt așteptate pedepse mai drastice. Juventus ar putea avea probleme și în Serie A, dacă nu acceptă să renunțe la Superliga Europei. “Dacă, la momentul înscrierii în noul sezon din Serie A, nu se va retrage din Superligă, Juve va fi exclusă. Există o regulă clară în statutul CONI și al Federației. Dacă Juventus nu acceptă acest lucru, îmi pare rău, dar va fi exclusă”, a declarat recent Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal, potrivit Gazzetta Dello Sport.

ADRIAN MUTU AR FI SEMNAT CU FC U CRAIOVA!

Adrian Mutu ar fi ajuns la o înțelegere cu echipa lui Adrian Mititelu. Fostul selecționer de la U21 s-ar afla în Craiova, unde ar fi semnat deja un contract cu echipa nou promovată în Liga 1, potrivit sport.ro. Chiar acum, cele două părți ar discuta despre lotul cu jucători pe care briliantul l-ar avea la dispoziție pentru noul sezon de Liga 1. Luni a fost dezvăluit faptul că Mititelu i-ar oferi lui Mutu un salariu de 14 mii de euro pe lună. Fostul decar al naționalei a rămas liber de contract după ce înțelegerea lui cu FRF a expirat. Mutu a fost selecționer la echipa U21 a României. Răzvan Burleanu a dezvăluit că este puțin probabil ca Mutu să se întoarcă la FRF, deoarece are mai multe oferte de la echipe de club. “Șansele de a continua sunt foarte mici, are multe oferte, inclusiv din străinătate. În jurul datei de 1 iulie trebuie să cunoaștem numele noului selecționer. El discută cu directorul tehnic, mereu și-a dorit să antreneze o echipă de club. Adi este un antrenor profesionist, dedicat, muncește mult și foarte priceput. Sunt încrezător că va face treabă bună la orice club dacă va avea liniște și nu va avea nicio imixtitudine în munca lui”, a declarat Burleanu, într-o conferință de presă.

Lasă un comentariu