TEATRUL GODOT A FOST REDESCHIS!

Distribuie pe:

“Café Teatru” devine Teatrul Godot și și-a reluat activitatea vineri, 4 iunie, în cadrul Palatului Bragadiru din București, pe Calea Rahovei 147-153.

Teatrul Godot se redeschide după trei ani, timp în care piesele sale au fost găzduite de spații alternative. Palatul Bragadiru va include o sală de teatru și de evenimente, un restaurant și o grădină spațioasă.

Teatrul Godot este un spațiu cultural aparte, atât prin susținerea teatrului și artelor independente, cât și datorită conceptului de teatru de vară, ce amintește de celebrele grădini Union sau Oteteleșeanu, din Bucureștiul anilor 1900, dar și prin faptul că are propria trupă de actori, selectați printr-un concurs la care au participat 200 de artiști.

Teatrul Godot va monta, în continuare, producții proprii, dar va găzdui, de asemenea, și piese invitate. Producțiile proprii și actorii Teatrului Godot au continuat să fie prezente în spațiul cultural românesc și în cei trei ani în care teatrul inițial, Godot Café Teatru, de pe Lipscani, a fost închis. Piesele au fost găzduite de alte spații culturale din București și din țară.

Weekend-ul de deschidere va fi marcat de trei piese de notorietate ale scenei de teatru independent, iar biletele vor fi disponibile pe site-ul Teatrului Godot: 4 iunie - “Bullets Over Lipscani”, 5 iunie - “Un bărbat și mai multe femei”, 6 iunie - “Carpathian Garden”.

“Prin redeschiderea Teatrului Godot, continuăm să facem ceea ce am început în 2008, creând nu doar un spațiu teatral, ci un hub cultural care va susține multiple ramuri ale artelor independente: fotografie, pictură, sculptură, film, muzică - artele vizuale, în general, și, implicit, și artiștii - pe cei tineri în special - care le creează. Această redeschidere marchează consolidarea brandului Teatrul Godot, ca teatru independent stabil, profesionist organizat, din dragoste de teatru și de actori, într-un spațiu elegant, sigur, din punct de vedere al sănătății și respectării normelor de sănătate în vigoare, cu respect pentru artiștii și publicul Godot”, a declarat George Remeș, managerul Teatrului Godot.

Teatrul Godot s-a deschis în anul 2008, pe strada Blănari 18, sub numele “Godot Café Teatru”, și este unul dintre spațiile din oraș dedicate exclusiv evenimentelor culturale independente. Inițiativa manifest a Teatrului Godot este de a promova spectacolele independente, contemporane și puternic ancorate în realitatea de zi cu zi. Miza este aceea de a pune în scenă spectacole, pe toată perioada anului, pentru a dezvolta un fenomen organic de cunoaștere atât a tinerilor actori, cât și de subliniere a necesității existenței și susținerii acestui fenomen teatral în România.

Istoria Palatului Bragadiru începe la mijlocul secolului al XIX-lea. Acesta a fost declarat monument istoric de Ministerul Culturii și Cultelor. Clădirea are o structură impresionantă ce îmbină stilurile celor mai cunoscute clădiri din București ale perioadei anilor 1800 și este compusă, printre altele, dintr-o sală spectaculoasă de teatru sau concerte, o bibliotecă și numeroase birouri. (M.C.)

Lasă un comentariu