PRIORITĂȚI ALE DOMNULUI PRIMAR SOÓS ZOLTÁN PENTRU TÂRGUMUREȘENI: STATUI ȘI INSCRIPȚII PROVOCATOARE, GUNOAIE STRADALE CA NICIODATĂ ÎN ULTIMELE DOUĂ DECENII - CHIAR NU AVEȚI NICIO RUȘINE?!

Distribuie pe:

Pe clădirea situată în Piața Trandafirilor nr. 26, din Târgu-Mureș, în care își are sediul Banca Comercială a României, vineri a fost dezvelită, cu fast, o placă memorială. V-ați aștepta să fie legată de vreun mare eveniment istoric, de vreo realizare istorică măreață, semnificativă, glorioasă, sau proslăvind memoria vreunei mari personalități. Nici vorbă...

“Geniile” care conduc administrația publică locală, primarul Târgu-Mureșului, Soós Zoltán, președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, și alți băgători de seamă, cărăuși de mape și țuțeri, au inaugurat placa pe care este inscripționat provocator, instigator etnic, și încălcându-se legislația în vigoare (mai întâi în limba maghiară, apoi în limba română) următorul mesaj:

“În această clădire - fostul sediu al Uniunii Tineretului Comunist (UTC) - au fost înființate pe data de 22 decembrie 1989 în timpul revoluției care a dus la căderea regimului comunist, primele organizații democratice de tineret: Uniunea Democratică a Tineretului Maghiar (MADISZ), Organizația Democrată a Tinerilor (ODT) și Organizația Tinerilor Voluntari (OTV)”.

Oameni buni, poate nu știu eu iar respectivele organizații s-au făcut cunoscute printr-o fantastică activitate revoluționară, membrii lor poate s-au sacrificat prin fapte excepționale pentru acest oraș sau județ, or fi eroi plecați din rândul celor vii, întrucât aceste plăci au de regulă ca simbolistică și o conotație comemorativă, în spiritul respectului cuvenit și al recunoștinței posterității.

Urmează probabil să li se dedice și un monument statuar chiar în centru, acolo unde nu și-a găsit încă locul Monumentul Școlii Ardelene. Iată-i, de fapt, avem modele culturale și eroi mult mai vânjoși ideologic prin pepiniera de cadre a UDMR, prin organizațiile de tineret pe care le păstorește uniunea. Suntem contemporani cu ei, trecem pe stradă pe lângă ei, ignoranți, și nu-i știm pentru a-i umple de respect.

Fraților, cei care v-ați constituit vreo asociație, fundație, vreo organizație non-profit după anul 1989 și ați activat într-o clădire din centrul municipiului Târgu-Mureș, pregătiți-vă să vă puneți plăci memoriale. S-a deschis sezonul. Sau sunteți mai fraieri și nu vreți să vă facă “eroi” la apelul bocancilor Feri și Zoli?!

Politicieni de toată jena, este scandalos, chiar nu vă este rușine?!

Lasă un comentariu