ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI

Distribuie pe:

SCENARIU VERDE ÎN TOATĂ ȚARA

Capitala și toate județele rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu SARS-CoV-2, cea mai mare incidență la mia de locuitori fiind în Alba și Prahova - 0,29, în scădere față de ziua precedentă, informează, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

În București continuă scăderea ratei de infectare, cu o incidență de 0,19 cazuri la mia de locuitori, față de 0,2 în ziua anterioară.

Cea mai mică rată de incidență din țară este în județul Gorj, respectiv 0,04 cazuri la mia de locuitori.

Conform GCS, doar în Capitală au fost înregistrate mai mult de 10 cazuri nou confirmate de COVID-19 față de ultima raportare, respectiv 15 cazuri.

În 14 județe nu a fost raportat niciun caz nou de infectare, respectiv Argeș, Botoșani, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mureș, Olt, Sălaj, Tulcea, Vaslui, Vrancea. Județul Suceava este trecut cu - 1, deoarece numărul total de cazuri aferent județului a fost actualizat, precizează GCS.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 89 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

UE CERE “RECIPROCITATE” SUA ȘI CHINEI ÎN CEEA CE PRIVEȘTE PRIMIREA TURIȘTILOR

Uniunea Europeană (UE) cere reciprocitate SUA în materie de primire a turiștilor europeni, inclusiv în ceea ce privește carantina, în cadrul relaxării restricțiilor legate de COVID-19, a declarat luni, la postul RTL, comisarul european pentru Piață Internă, Thierry Breton, informează AFP.

Cei 27 de membri ai UE au convenit începând cu 19 martie să permită intrarea în UE a călătorilor din țări terțe care au primit schema completă de vaccinare împotriva COVID-19 autorizată la nivel european. Călătorii trebuie să fie pe deplin vaccinați cu cel puțin 14 zile înainte, cu cele două doze de Moderna, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca sau cu doza unică de vaccin produs de Johnson&Johnson.

ALERTĂ CU BOMBĂ

O alertă cu bombă a fost semnalată prin apel la 112, luni, în jurul orei 12.30, în incinta Curții de Apel București, informează Poliția Capitalei.

“Astăzi, în jurul orei 12.30, prin apel 112, o persoană a anunțat că în clădirea Curții de Apel București este un dispozitiv exploziv. Polițiștii acționează conform competențelor”, arată Biroul de presă al Poliției Capitalei.

Potrivit sursei citate, traficul rutier este restricționat în zonă.

BARNA CERE COALIȚIEI SĂ RESPINGĂ PENSIILE SPECIALE PENTRU PRIMARI

Copreședintele USR PLUS Dan Barna a precizat luni că va solicita partenerilor de coaliție respingerea pensiilor speciale pentru aleșii locali, menționând că au existat “voturi surprinzătoare” în acest sens în comisiile parlamentare.

Liderul alianței a arătat într-o declarație acordată presei că subiectul a fost analizat în ședința Biroului Național al USR PLUS.

USR a acuzat, joi, parlamentarii PNL, UDMR și PSD că nu au susținut la Comisia pentru drepturile omului un aviz pozitiv la proiectul privind desființarea pensiilor speciale pentru aleșii locali.

1.671 DE PERSOANE CU COVID-19 SUNT INTERNATE

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat luni că 1.671 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unitățile sanitare de profil, dintre care 315 la terapie intensivă, conform datelor din ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul României, 3.549 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.053 de persoane se află în izolare instituționalizată.

De asemenea, 22.941 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată sunt 75 de persoane. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 266 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

GCS amintește că există o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

MALTA NU A CONSEMNAT NICIUN NOU CAZ DE COVID-19

Malta nu a consemnat niciun nou caz de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, o premieră în 11 luni, dar ministrul sănătății maltez a cerut populației să rămână prudentă pentru a preveni o eventuală recrudescență, transmite luni Reuters.

“Astăzi este prima zi cu zero cazuri începând de vara trecută”, a scris pe Twitter ministrul maltez al sănătății, Chris Fearne.

“Este crucial să ne păstrăm disciplina și responsabilitatea”, a adăugat el.

În cadrul relaxării graduale a restricțiilor impuse în urmă cu câteva luni, Malta a redeschis ba-rurile, teatrele și cinematografele.

Malta raportase zero noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore în data de 25 iulie 2020, dar ulterior, numărul zilnic al infecțiilor a crescut treptat, ajungând la un vârf de 510 în luna martie, înainte de a se reduce din nou.

Insula mediteraneană conduce în campania de vaccinare din Uniunea Europeană, peste jumătate dintre adulți fiind vaccinați cu două doze și 75% cu cel puțin o doză.

PSD CONDAMNĂ DECIZIA LUI CÎȚU

“PSD condamnă ferm decizia premierului Cîțu care a anunțat că Guvernul nu va acorda cea de a doua tranșă de majorare a alocațiilor copiilor, prevăzută pentru 1 iulie. Înainte de alegerile din 2020, Cîțu și Orban i-au mințit în față pe părinți și pe copii, cărora le promiteau că vor eșalona dublarea alocațiilor adoptată de PSD în cinci tranșe semestriale egale. După ce au primit votul multor cetățeni care au crezut în această promisiune, Guvernul Cîțu și majo-ritatea PNL-USR-UDMR au anulat tranșele cuvenite copiilor. Este practic un furt din buzunarele copiilor”, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES, de PSD.

UN “MARE ZID” DE CAMIOANE CONTRA UNEI TURME DE ELEFANȚI

Mai multe autobasculante au fost aliniate la marginea unor gospodării din sud-vestul Chinei pe post de bastion împotriva unei turme de elefanți sălbatici care și-a părăsit rezervația în care trăia și a cauzat deja daune de milioane de yuani, relatează luni AFP.

Cele cincisprezece pahiderme, printre care se numără trei pui de elefant, au părăsit la jumătatea lunii aprilie rezervația în care se aflau, din Xishuangbanna, o regiune situată la granița dintre Laos și Myanmar, îndreptându-se spre nord și parcurgând aproximativ 500 de kilometri, a relatat televiziunea chineză.

Lasă un comentariu