TELEVIZORUL PORNIT ÎN TIMPUL MESEI ARE EFECTE NEGATIVE

Distribuie pe:

Cercetătorii francezi de la Institutului Național de Sănătate și Cercetare Medicală, citați de descopera.ro, susțin că știrile ca fundal sonor în timpul cinei sau un desen animat pentru a convinge copiii mici să mănânce ar trebui evitate, deoarece au efecte negative asupra dezvoltării limbajului acestora.

“În cadrul studiului nostru, am monitorizat timp de mai mulți ani 1.500 de copii, întrebând părinții dacă cei mici servesc masa cu televizorul pornit, cât de des se întâmplă acest lucru, precum și care este durata totală petrecută de copii în fața televizorului, computerului sau a jocurilor video.

Rezultatele au mai arătat că expunerea la televizor în timpul meselor în familie este asociată în mod sistematic cu rezultate mai slabe în ceea ce privește dezvoltarea limbajului în cazul tuturor vârstelor studiate.

Astfel, copiii în vârstă de doi ani care servesc mereu masa cu televizorul pornit au în medie un scor inferior cu 5,9 puncte (dintr-un total de maximum 100) în comparație cu cei pentru care micul ecran nu este niciodată pornit în timpul meselor.

În plus, televizorul pornit în timpul servirii meselor poate constitui un obstacol în ceea ce privește interacțiunile verbale ale copilului, diminuând atât calitatea, cât și cantitatea schimburilor între copii și adulți, distrăgându-i pe primii, iar pe ceilalți făcându-i să fie neatenți”, explică oamenii de știință francezi. (L.P.)

Lasă un comentariu