ARTIȘTII MUREȘENI LA PARALIA KATERINI

Distribuie pe:

Un grup de 36 de turiști mureșeni, artiști plastici, dascăli, pensionari de diferite profesii, au petrecut un sejur de două săptămâni în stațiunea Paralia Katerini, la poalele munților Olimp, pe plajele mării Egee, activitate desfășurată prin Agenția de Turism Maori din municipiul Târgu-Mureș. Cu acestă ocazie, pictorii mureșeni Neculai Baltaru, Aurelia Victoria Baltaru, Maria Mera și Cornelia Todoran, au vernisat în ziua de sâmbătă, 12 iunie, în holul hotelului Golden Sun, o frumoasă expoziție de pictură pe pânză și icoane pe sticlă.

Vernisajul coordonat de publicistul Ilarie Gh. Opriș, președinte onorific al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, a fost onorat de participarea domnului Beidameniade Grigorie, consilier cu probleme de turism în județele Pieria, Pella și Imathia, colaborator de mai mulți ani cu artiștii mureșeni, care a vorbit despre potențialul turistic al zonei, colaborarea cu firmele de turism din România, și propune o colaborare mai strânsă, cât și înfrățire a municipiului Târgu-Mureș cu orașul Katerini, capitala județului Pieria. Doamna Jolanda Batinaș, director general al Agenției Blue Travel, a salutat turiștii mureșeni, menționând prezența permanentă, de 15 ani, a grupului de pictori, membrii ai Asociației Artiștilor Plastici din Târgu-Mureș în taberele și expozițiile de pictură din stațiunile de pe malul mării Egee. Doamna Corina Diaconu, manager general pentru turiștii români din Paralia Katerini, a mulțumit pentru prezența numeroasă a mureșenilor, în tot timpul sezonului, în stațiune.

Artiștii mureșeni au donat oficialităților și gazdelor icoane și tablouri, au legat noi prietenii și s-au fotografiat cu numeroșii iubitori de artă, prezenți la vernisaj. Au închinat câte un pahar de vin grecesc și țuică ardelenească, promițând că vor reveni și în anul 2022, cu o nouă expoziție de artă.

Lasă un comentariu