11 MEDALII CUCERITE DE TINERII POPICARI MUREȘENI

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, arena de popice “Siderurgica” din Hunedoara a găzduit finala Campionatului Național de popice individual juniori Under 14 și concursul național pentru juniori mici, Under 12 - la fete și băieți. Printre câștigători s-au aflat și mai mulți sportivi târgumureșeni, de la cluburile CSM Târgu-Mureș și Electromureș Romgaz Târgu-Mureș, informează doamna Antal Matilda, vicepreședintele CS Electromureș Romgaz Târgu-Mureș. CSM Târgu-Mureș a fost reprezentat de Geanina Corina Ciula, Harcsás Olivia Henriette, Daria Ecaterina Doarje, Alexia Ilinca Doarje și Fazakas Robert, în vreme ce pentru Electromureș Romgaz au evoluat Diana Maria Stana, Evelin Donatella Abram, Ádám Vivien, Orosz Tamás și Hegyi Árnold. Sportivii mureșeni au cucerit în cadrul celor două probe, individual clasic și tandem, 11 medalii (dintre care șase de aur, patru de argint și una de bronz). Medaliile de aur au fost cucerite de: Diana Maria Stana U14 (Electromureș Romgaz) - individual clasic; Geanina Corina Ciula / Daria Ecaterina Doarje U14 (CSM Târgu-Mureș) - tandem; Fazakas Robert U14 (CSM Târgu-Mureș) - individual clasic; Alexia Ilinca Doarje U12 (CSM Târgu-Mureș) - individual clasic; Orosz Tamás / Hegyi Arnold U12 (Electromureș) - tandem și Alexia Ilinca Doarje / Ádám Vivien U12 (CSM / Electromureș Romgaz) - tandem.

GHEORGHE HAGI, “INTERZIS” DE FRF PE BANCA ECHIPEI NAȚIONALE?!

Numele lui Gheorghe Hagi a fost vehiculat constant pentru banca echipei naționale, însă o ofertă concretă din partea actualei conduceri a Federației Române de Fotbal nu a venit. Gică Popescu, apropiat al lui Gheorghe Hagi, a recunoscut că este surprins de faptul că actualul antrenor al Farului nu a fost niciodată ofertat, recent, să preia echipa națională. “Baciul” consideră că FRF nu-l dorește pe “decarul” Generației de Aur din cauza personalității puternice, iar în aceeași situație se regăsește și Dan Petrescu, cel care, însă, a fost ofertat de Federație în 2017, propunere refuzată, însă, de antrenorul care tocmai preluase atunci CFR Cluj. “Nu mai avem antrenori? I-a zis vreodată cineva lui Hagi `băi, vino!'? Nu, pentru că ei (n.r. Gheorghe Hagi și Dan Petrescu) au personalitate, au autoritate, au notorietate și toate flash-urile se mută pe ei, cum e normal și nu e bine pentru unii. Nu e normal să vorbească lumea despre Hagi? Să ai astfel de oameni și tu să nu-i bagi în seamă... Hagi a fost liber un an! Nu l-a întrebat nimeni de la FRF de sănătate. Oricât ai vrea să gândești curat, prea “cântă”, e ceva ce nu se leagă. Cum să nu-i întrebi pe ăștia doi de sănătate? Ei ce să facă? Să aștepte oferte? N-o să vină niciodată”, a declarat Gică Popescu, conform As.ro. Gheorghe Hagi a antrenat echipa națională, însă într-o altă “eră” a Federației Române de Fotbal, cu Mircea Sandu la conducere, în 2001, chiar la începutul carierei de tehnician. “Decarul” Generației de Aur a pregătit prima reprezentativă în patru jocuri. Gheorghe Hagi a înregistrat o victorie cu Ungaria și o remiză cu Georgia în finalul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2002 și o înfrângere, 1-2, și un egal, 1-1, cu Slovenia, în barajul de calificare la competiția găzduită de Japonia și Coreea de Sud.

DOI MICI LUPTĂTORI DE LA CSS TÂRGU-MUREȘ, CAMPIONI NAȚIONALI LA LUPTE PE PLAJĂ

Localitatea Costinești a găzduit recent finalele Campionatului Național de Lupte pe Plajă rezervate categoriilor de vârstă U15, juniori 4 și juniori mici. Luptătorii Ianis Man și Anemona Duma, ambii de la CSS Târgu-Mureș, au devenit campioni naționali. Ianis Man s-a impus la juniori 4, categoria 35 kg, masculin, iar Anemona Duma la juniori mici și juniori 4, feminin. La categoria U15, sportivul Vlad Popescu, tot de la CSS Târgu-Mureș a cucerit medalia de bronz. Din cadrul aceluiași club, este de remarcat și prestația sportivului Kelemen Mark care a ocupat locul 5 la categoria juniori 4.

EURO 2020 - CUM ARATĂ OPTIMILE DE FINALĂ DE LA TURNEUL FINAL

Rezultatele din Grupa F, înregistrate, miercuri, au stabilit toate echipele calificate în optimile de finală ale Euro-2020. Germania a obținut o calificare chinuită în optimile de finală ale Euro-2020, după ce a remizat, miercuri, acasă, scor 2-2, cu Ungaria, în ultima etapă a Grupei F. Franța vine la București pentru optimi (meci cu Elveția), după ce a remizat, la Budapesta, tot 2-2, cu Portugalia, campioana en-titre, care se califică și ea, de pe locul 3 al grupei. Ungaria este eliminată dramatic. Bucureștiul și-a aflat meciul pe care îl va găzdui, duminică, pe Arena Națională, în această fază, cel între campioana mondială Franța și Elveția. Meciul va avea loc pe data de 28 iunie. Cel mai tare duel din optimile de finală este confruntarea dintre Anglia și Germania. Partida se va juca la Londra, pe data de 29 iunie. Un alt meci extrem de interesant este duelul dintre Belgia și Portugalia, partidă care va avea loc la Sevilla, pe 27 iunie. Iată programul complet al optimilor de finală al Euro 2020: 27 iunie, Sevilla / Belgia - Portugalia; 26 iunie, Londra / Italia - Austria; 28 iunie, București / Franța - Elveția; 28 iunie, Copenhaga / Croația - Spania; 29 iunie, Glasgow / Suedia - Ucraina; 29 iunie, Londra / Anglia - Germania; 27 iunie, Budapesta / Olanda - Cehia; 26 iunie, Amsterdam / Țara Galilor - Danemarca.

REGULI ASPRE LA JOCURILE OLIMPICE! SPECTATORII NU AU VOIE SĂ CONSUME ALCOOL, SĂ CEARĂ AUTOGRAFE SAU SĂ SE ÎMBRĂȚIȘEZE

Fără alcool, fără îmbrățișări, fără aclamații, fără autografe: organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au dezvăluit miercuri noi reguli foarte stricte pentru spectatorii “Jocurilor Olimpice Pandemice”, cu o lună înainte de ceremonia de deschidere. Președintele comitetului de organizare, Seiko Hashimoto, a declarat că “starea de spirit festivă va trebui eliminată” pentru a găzdui Jocurile în condiții de siguranță, recunoscând că organizatorii vor trebui să fie “creativi” pentru a instaura o atmosferă pozitivă, informează lefigaro.fr. Oficialii olimpici au decis luni să permită maxim 10.000 de spectatori, dar Hashimoto i-a avertizat să nu se aștepte la felul de petrecere la care au dreptul în prezent fanii fotbalului la Euro 2020. “În Europa se sărbătorește. Din păcate, s-ar putea să nu putem face la fel”, a spus ea. În Japonia, spectatorii vor trebui să îndeplinească mai multe cerințe anti-Covid pentru a intra la locurile competițiilor. Oricine înregistrează o temperatură a corpului peste 37,5 grade în timpul a două verificări separate va avea intrarea refuzată, la fel ca oricine care tușește sau nu poartă o mască. Persoanele nu își vor primi banii înapoi dacă intrarea le va fi refuzată. Odată ajunși în incinte, spectatorii vor putea aplauda, dar nu vor avea dreptul să-i încurajeze pe sportivi sau “să intre în contact direct cu alți spectatori” și vor fi sfătuiți să meargă direct acasă după competiții. De asemenea, va fi interzis să se solicite autografe sau “să exprime sprijin verbal”, să fluture stegulețe sau să se angajeze în “orice formă de aclamație”. La Jocurile Olimpice, spectatorii vor trebui să se descurce și fără alcool, ceea ce este permis la alte evenimente sportive care au loc în prezent în Japonia. Această interdicție a fost decisă “pentru a atenua cât mai mult posibil preocupările publicului”, a explicat președintele Tokyo-2020. “Oamenii pot simți bucurie în inimile lor, dar nu pot fi zgomotoși și trebuie să evite mulțimile”, a spus ea, adăugând: “Depunem mult efort în găsirea unui nou mod de a sărbători”. Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august.

MARC MARQUEZ, CÂȘTIGĂTORUL MARELUI PREMIU AL GERMANIEI!

Pilotul spaniol Marc Marquez, sextuplu campion mondial la motociclism viteză la clasa MotoGP, a câștigat Marele Premiu al Germaniei. Acesta a fost primul său Mare Premiu de la sfârșitul lui 2019, după 581 de zile. Marquez nu a mai fost prezent pe circuit din vara anului 2020, când a fost implicat într-un accident destul de grav. În aprilie, Marquez a primit din nou permisiunea de a intra pe circuit. La Marele Premiu al Germaniei, etapa cu numărul opt din acest sezon, Marc Marquez a terminat învingător. Podiumul a fost completat de Miguel Oliveira (KTM) și Fabio Quartararo (Yamaha). Spaniolului i-au trebuit 41'07.243 de minute pentru a finaliza cursa.

Lasă un comentariu