EXPLOZIE LA RAFINĂRIA PETROMIDIA/ROMPETROL: INCENDIUL A PORNIT LA O INSTALAȚIE DE PRODUCȚIE A MOTORINEI; RAFINĂRIA A FOST OPRITĂ

Distribuie pe:

Incendiul produs ieri la rafinăria Petromidia, deținută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group, a avut loc în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate, a informat compania.

“În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță”, spun reprezentanții Rompetrol.

În acest moment, echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului.

“Vom reveni cu mai multe detalii, în cel mai scurt timp”, au adăugat responsabilii companiei.

Potrivit Ministerului Sănătății și ISU, trei persoane au fost rănite și au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Una dintre ele are arsuri pe 45% din suprafața corpului, fiind preluată de un elicopter SMURD. O altă persoană a suferit arsuri la nivelul feței, iar o a treia victimă are un traumatism lombar.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre și Mării Mediterane.

Victimele duse la spital; o persoană cu arsuri pe 45% din corp – reluată de elicopterul SMURD

Cele trei victime ale exploziei produse, ieri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, una dintre ele, care are arsuri pe 45% din suprafața corpului, fiind preluată de un elicopter SMURD.

Ministerul Sănătății (MS) informează că o altă persoană a suferit arsuri la nivelul feței, iar o a treia victimă are un traumatism lombar.

Persoana care are arsuri pe 45% din corp se află în proceduri pentru stabilizare și evaluare.

Norul de fum de la Petromidia se deplasează către mare; după ora 17.00, în zonă va fi instabilitate atmosferică

Circulația aerului în zona Năvodari este relativ slabă, evoluția norului de fum rezultat în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia fiind spre mare, însă după ora 17.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, respectiv averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelii și grindină, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, pe parcursul acestei zile, între orele 13-23, în zona Petromidia - Năvodari (județul Constanța), având în vedere simulările modelelor numerice rulate privind evoluția norului de fum, se apreciază că circulația aerului va continua să fie din sector predominant nord-vestic - vestic, astfel că evoluția norului de fum va fi de ușoară deplasare către est - sud-est (spre mare).

La ora 13, circulația aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului, iar la înălțimi de peste 30-40 de metri, vântul sufla slab, cu viteze de peste 15-20 km/h, din direcție predominant nord-vestică.

Meteorologii precizează că, după orele 17-18, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, respectiv averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

De asemenea, a fost dispusă suplimentarea rezervei de substanță de stingere cu câte 2.000 litri de la inspectoratele pentru situații de urgență Călărași, Tulcea, Ilfov, Galați și Vrancea.

Lasă un comentariu