DEPRESIA POATE FI EVITATĂ

Distribuie pe:

Lipsa bucuriei și a plăcerii de viață, pierderile și creșterile mari în greutate, agitația, moleșeala, lipsa somnului, gândirea pesimistă și sentimentele de vinovăție sunt doar câteva dintre simptomele pe care persoanele care suferă de depresie le manifestă.

Însă, psihologul american Susan Heitler, citat de descopera.ro, ne asigură că depresia poate fi evitată, dacă suntem atenți la stilul de viață și dacă ținem sub control obiceiurile care ne pot distruge starea de spirit.

Sedentarismul - Prea mult timp petrecut în fața televizorului sau în fața altor dispozitive electronice ne poate influența sănătatea mintală. Exercițiile fizice sunt importante, mai ales dacă simțim că avem o zi mai proastă. Ele ne ridică starea de spirit și ne fac să ne simțim bine, în cazul în care ne simțim deprimați.

Când suntem activi, creierul eliberează substanțe chimice bune, precum endorfinele, care pot atenua sentimentul de depresie.

Singurătatea - Câteva momente de singurătate pot fi benefice din când în când, însă dacă petrecem prea mult timp singuri, acest obicei poate crește riscul de depresie. Cea mai importantă strategie pentru depășirea unui episod depresiv este crearea unei legături de prietenie puternice, deoarece de fiecare dată când ne conectăm cu energia altei persoane apare o oportunitate pentru un schimb emoțional pozitiv. Prietenii sunt foarte “sănătoși” pentru noi.

Somnul insuficient - Potrivit unui studiu recent, persoanele care s-au culcat la ore târzii au avut mai multe gânduri negative pe parcursul zilei, comportament care este legat de apariția depresiei. În schimb, persoanele care au adormit mai devreme au fost mai liniștite și au avut mai multe gânduri pozitive în ziua următoare.

Stresul - Stresul cronic este una dintre cele mai comune cauze ale depresiei. În această situație este important să învățăm cum să gestionăm relația noastră cu stresul de zi cu zi, pentru a ne bucura de o stare mintală bună. Pentru gestionarea stresului, ar trebui să evităm suprasolicitarea și să încercăm meditația. (L.P.)

Lasă un comentariu