DEZVOLTAREA SECȚIEI DE NEONATOLOGIE ȘI RENOVAREA PALATULUI CULTURII, VOTATE ÎN ȘEDINȚA EXTRAORDINARĂ DE ASTĂZI A CONSILIULUI JUDEȚEAN MUREȘ

Distribuie pe:

Consiliului Județean Mureș și Asociația Cristi Vasiliu au încheiat un acord de cooperare pentru dezvoltarea Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean Mureș, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Mureș. Proiectul votat de consilierii județeni aprobă implementarea unui proiect numit “Viață pentru nou născuți în Mureș”, în cadrul căruia Asociația Cristi Vasiliu se angajează să modernizeze Secția de Neonatologie a Spitalului Județean cu echipamente și aparatură medicală, inclusiv soluții de telemedicină, dar se vor realiza și renovări ale spațiilor medicale. Bugetul total al proiectului este de 1.000.000 lei, din care suma de 900.000 lei este subvenția nerambursabilă acordată de Asociația Cristi Vasiliu, iar restul de 100.000 de lei este cofinanțare asigurată de Consiliul Județean Mureș.

A fost adoptată o nouă procedură de achiziții publice pentru renovarea Palatului Culturii

La ședința extraordinară de astăzi a fost aprobată și demararea unei noi proceduri de achiziții publice pentru renovarea Palatului Culturii.

Aceasta este a treia procedură de achiziție publică pentru renovarea Palatului Culturii. La primele două licitații nu a fost depusă nicio ofertă, iar pentru această a treia procedură a fost modificat caietul de sarcini. Consiliul Județean Mureș, în anul 2017 a câștigat un proiect european pentru renovarea Palatului Culturii în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. În urma procedurii de achiziție publică, Consiliul Județean a încheiat un contract cu SC Romconstruct Group SRL - SC Concas SA din Ploiești la data de 31 octombrie 2017, iar lucrările au început la 22 ianuarie 2019. Întrucât compania a acumulat o întârziere semnificativă în executarea lucrărilor, Consiliul Județean Mureș a reziliat contractul cu această firmă în 6 iulie 2020. La acel moment din lucrările de reparații erau terminate doar 37 la sută. Din cauza întârzierilor și a lucrării necorespunzătoare, consilierii județeni erau nevoiți să aprobe în luna ianuarie alte 3 milioane de lei pentru completarea fondurilor necesare finalizării planului de renovare. Renovarea totală a Palatului Culturii costă astfel 9,7 milioane lei în loc de 6,7 milioane lei . Termenul limită de implementare a proiectului este 31 decembrie 2023.

Lasă un comentariu