O “GURĂ DE AER” PENTRU AEROPORTUL TRANSILVANIA DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Comisia Europeană a aprobat miercuri o schemă de ajutor, în valoare de 1,15 milioane de euro, lansată de autoritățile române pentru a sprijini companiile aeriene afectate de pandemia de COVID-19 să reia sau să înceapă zboruri regulate de la și spre Aeroportul Târgu-Mureș din Transilvania, informează un comunicat al Executivului comunitar, citat de agențiile de presă.

Măsura a fost aprobată conform Cadrului temporar privind ajutorul de stat, iar sprijinul public va lua forma subvențiilor directe de până la maximum 600.000 de euro per beneficiar.

Scopul schemei este de a atenua deficitul brusc de lichidități cu care se confruntă beneficiarii din cauza pandemiei și a restricțiilor pe care Guvernul român a trebuit să le implementeze pentru a limita răspândirea virusului.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condițiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat: sprijinul nu va depăși limita per beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu până la 31 decembrie 2021.

Executivul comunitar a decis că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia perturbările grave în economia unui stat membru, în conformitate cu legislația UE în vigoare. (I.S.)

Lasă un comentariu