“VALORI EUROPENE”, ÎNTRE SEX ȘI POLITICĂ

Distribuie pe:

O largă majoritate a deputaților europeni au cerut, miercuri, acțiuni din partea Consiliului și a Comisiei Europene împotriva deteriorării continue a valorilor UE în Ungaria și Polonia.

Într-o dezbatere în plen, atât ministrul Afacerilor Externe, Anže Logar, în numele Președinției slovene a Consiliului, cât și vicepreședintele Comisiei pentru valori și transparență, Vìra Jourova, s-au pronunțat împotriva legislației recent adoptate de Ungaria, prin care se interzice propaganda LGBTIQ (homosexuali, lesbiene, persoane transgen - n.n.) în manualele școlare. Aceștia au subliniat că abordarea Ungariei este în contradicție cu legislația UE și au subliniat că problema este de competența forurilor Uniunii, în temeiul tratatelor încheiate.

Deputații au solicitat CE să acționeze pentru a-i proteja pe europeni și UE în ansamblu. Lipsa unor acțiuni concrete și decisive, parțial din partea Comisiei, în ceea ce privește protejarea bugetului UE și, în special, din partea Consiliului, care ezită să aplice Ungariei și Poloniei procedurile prevăzute la articolul 7 (acordarea de finanțări din fonduri europene cu condiția respectării statului de drept), a permis aceste atacuri asupra valorilor UE, au spus ei. Mulți au subliniat că această lipsă de voință politică agravează situația și duce la degradarea continuă a Uniunii Europene și la proliferarea unor astfel de practici. Unii au subliniat că guvernele ungar și polonez folosesc aceste atacuri asupra valorilor UE pentru a acoperi corupția și propriile eșecuri politice.

Numeroși eurodeputați au cerut protejarea persoanelor LGBTIQ, în special a minorilor, de persecuția potențial dezastruoasă din punct de vedere psihic și fizic cu care se confruntă. Încălcarea libertății lor de exprimare și a dreptului la demnitate, sub pretextul legislației anti-pedofilie, nu ar trebui lăsată fără răspuns, au afirmat ei.

Unii europarlamentari au susținut, însă, că nu este nimic în neregulă cu noua lege ungară și că este de competența exclusivă a guvernelor să decidă asupra acestor chestiuni. Acuzând UE de duble standarde, mai mulți vorbitori au opinat că persoanele și organizațiile LGBTIQ nu se confruntă cu obstacole în Ungaria și Polonia și că problema este folosită pentru a ataca suveranitatea statelor membre care aderă la valorile “tradiționale” sau “conservatoare”, se arată în comunicatul dat publicității. (sursa - europarl.europa. eu - traducere)

“Legea ungară este o rușine...”

“Această lege ungară este o rușine. Ea îi discriminează pe oameni în funcție de orientarea lor sexuală și este împotriva valorilor fundamentale ale UE. Nu vom admite compromisuri. Voi face uz de toate competențele mele pentru a ne asigura că sunt garantate drepturile tuturor cetățenilor din UE” - a scris pe pagina sa de socializare Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene.

“Parlamentul European încalcă tratatele UE”

“Parlamentul European încalcă din nou tratatele UE, supunând la vot o rezoluție împotriva Ungariei pentru că a adoptat o lege care, printre altele, interzice ideologia de gen în școli sau care prevede că mama e femeie și tatăl e bărbat. Educația, conform tratatelor UE, e de competența statelor membre, prin urmare, nu doar că acuzațiile contra Ungariei sunt absurde, dar ni se cere să votam cu privire la o chestiune ce nu e de competența UE. (...)

Cum poate Cioloș, USR PLUS și grupul Renew Europe să predice respectarea statului de drept în UE, când ei sunt primii care cer să se voteze pe ceva ce nu e de competența UE?

Evident, voi vota împotriva acestei rezoluții absurde contra Ungariei”, afirmă europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș.

Viktor Orbán nu cedează

Comisia Europeană a avertizat, miercuri, că va da în judecată Ungaria dacă nu se conformează, însă reprezentanții guvernului de la Budapesta au anunțat că își păstrează poziția. Șeful de cabinet al lui Viktor Orban, Gergely Gulyas, a reiterat-o, miercuri: “Eforturile Bruxelles-ului de a permite activiștilor LGBTQ să intre în școli și creșe sunt în zadar. Nu suntem dispuși să facem asta”, a spus el, potrivit presei budapestane.

UE își încalcă propriile tratate

Reamintim că, recent, Parlamentul European a votat Raportul Matric privind “situația drepturilor sexuale și reproductive în UE, din perspectiva sănătății femeii”. Același Cristian Terheș acuză faptul că, în urma adoptării acestui document, Uniunea Europeană nu va mai fi una a libertății și prosperității, ci “a morții”.

Mai mult, raportul încalcă Tratatele UE, care prevăd că domeniul sănătății este exclusiv de competența statelor membre, mai spune Terheș, oferind, pe pagina sa de socializare, amănunte despre conținutul documentului și consecințele aplicării acestuia:

1. Considerarea avortului ca “drept fundamental al omului”. Prin urmare, dreptul de a pruncucide are întâietate în fața dreptului la viață al copilului nenăscut. Oricine va vorbi contra acestui “drept fundamental” sau a altor asemenea pseudo-drepturi, cum ar fi preoții și pastorii, vor suferi rigorile legii.

2. Impunerea educației sexuale obligatorii în școli, ba încă și la cei care nu sunt la școală, din fragedă pruncie.

 Această educație sexuală va cuprinde ideologia de gen și tot ce e asociat cu aceasta.

3. Eliminarea dreptului la libertatea de conștiință a doctorilor și personalului medical, în baza căruia aceștia nu fac proceduri medicale (ex. avort) care le încalcă conștiința. Din moment ce avortul este socotit a fi un drept fundamental, un medic sau personal medical nu poate, pe motiv că-i încalcă lui conștiința, să oprească o altă persoană să se bucure de un drept fundamental (să facă avort).

Pe lângă multe alte aberații pe care acest raport le conține, asupra cărora voi reveni, raportul susține că și bărbații pot să nască copii, motiv pentru care trebuie, “în astfel de cazuri, să beneficieze de măsuri în ceea ce privește sarcina și serviciile de îngrijire legate de naștere, fără discriminare pe criterii de identitate de gen” (lit. N din raport).

Nu în ultimul rând, raportul încalcă Tratatele UE, care prevăd că domeniul sănătății este exclusiv de competența statelor membre.

Așa cum am declarat în plenul Parlamentului European, în urma adoptării acestui raport, UE devine, dintr-o uniune care promova libertatea și prosperitatea, una care promovează moartea.

Voturile românilor pe raport au fost astfel:

1. Pentru: Botoș, Cioloș, Gheorghe, Mituță, Ștefănuță, Strugariu, Tudorache.

2. Contra: Băsescu, Blaga, Bogdan, Buda, Bușoi, Falcă, Grapini, Hava, Motreanu, Nistor, Terheș, Tomac, Vincze, Winkler.

3. Abțineri: Benea, Marinescu, Pîslaru.

4. Nu au votat: Avram, Ciuhodaru, Crețu, Mureșan, Negrescu, Nica, Plumb, Tudose.

5. Absent: Manda.

“Din acest moment, tot ce știți despre UE se schimbă radical, Parlamentul European dând semnal Comisiei Europene să vină cu reglementări care să transpună în legea europeană cele prevăzute în raport, sau să șantajeze statele membre UE să transpună în legislația internă cele prevăzute în raport”, conchide europarlamentarul român.

Lasă un comentariu