FRANŢA ANUNŢĂ CĂ ŢARA A INTRAT ÎN AL PATRULEA VAL AL PANDEMIEI!

Distribuie pe:

Guvernul francez şi-a regândit, luni, noul plan de luptă împotriva Covid-19, reducând amenzile planificate şi amânându-le pentru o dată nespecificată, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului de la Paris, Gabriel Attal, potrivit Reuters.

Măsurile, care includ obligativitatea deţinerii, începând din august, a unui permis de sănătate pentru accesul la o gamă largă de evenimente, precum şi obligativitatea vaccinării pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii vor fi unele dintre cele mai dure din Europa.

Permisul de sănătate face dovada că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, a făcut recent un test cu rezultat negativ pentru coronavirus sau s-a vindecat, recent, de Covid-19.

Ceea ce se schimbă este că preconizata amendă de 45.000 de euro pentru companiile care nu verifică dacă clienţii au permis de sănătate va fi mult mai mică, începând cu până la 1.500 de euro şi crescând progresiv cei care, în mod repetat, nu respectă această măsură.

În plus, verificările vor fi, iniţial, menite să-i ajute pe oameni să aplice măsurile, dar amenzile nu vor fi impuse imediat. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Attal, a declarat într-o conferinţă de presă că nu poate spune cu exactitate când se va termina “perioada de rodaj” şi când vor fi aplicate amenzi.

El a spus că ar putea dura mai mult de o săptămână, dar mai puţin de o lună, pentru a oferi tuturor timp să se adapteze la noile reguli.

“Am intrat în al patrulea val al epidemiei”, a declarat Attal, ieri, după o şedinţă a cabinetului francez.

Permisul de sănătate va fi necesar pentru accesul în cinematografe, baruri, restaurante, spitale, trenuri şi avioane pe distanţe lungi, decizie care a dus la protestele de la sfârşitul săptămânii.

Planul, care urmează să fie votat de parlament, a fost anunţat în urmă cu o săptămână de preşedintele Emmanuel Macron, pe măsură ce infectările au luat amploare şi ratele de vaccinare au încetinit. Documentul prevede, de asemenea, că persoanele care au un rezultat pozitiv pentru coronavirus vor trebui să se autoizoleze timp de 10 zile.

O mare parte din cazurile noi sunt cu varianta Delta, extrem de contagioasă, care “contaminează cu viteza trăsnetului”, reprezentând 80% din infectări, a mai spus purtătorul de cuvânt: “Dinamica pandemiei este extrem de puternică. Vedem un val mai rapid, o pantă mai abruptă decât toate precedentele”, a conchis Attal.

Lasă un comentariu