ÎN PERIOADA CANICULEI, TRANSPORTURILE DE ANIMALE, SUSPENDATE!

Distribuie pe:

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat, joi, 29 iulie 2021, că transporturile de animale, de lungă durată, se vor suspenda temporar pe perioada caniculei.

“Transporturile de animale efectuate pe distanțe lungi se vor relua atunci când temperaturile exterioare, de-a lungul întregii rute a călă-toriei planificate, vor scădea sub 30° Celsius (C).

Având în vedere faptul că pentru săptămâna în curs și săptămâna viitoare, în țara noastră sunt prognozate temperaturi foarte ridicate, maximele urmând să depășească chiar și 40° C, am dispus suspendarea temporară a transporturilor de animale, de lungă durată, efectuate cu mijloace terestre și maritime.

Această măsură a fost dispusă întrucât, în cazul în care temperaturile exterioare preconizate pe ruta planificată depășesc 30°C, sistemul de ventilație nu este capabil să mențină temperaturile din mijloacele de transport în intervalul 5 - 30° C, cu o marjă de +/- 5°C, prevăzut de dispozițiile Regulamentului (CE) nr. 1/2005.

De asemenea, în perioadele cu temperaturi ridicate, se crește suprafața alocată pe cap de animal, atât în cazul transportului rutier de lungă durată, cât și în situația transporturilor efectuate pe cale maritimă.

Călătoriile rutiere de scurtă durată sunt permise doar atunci când acestea se desfășoară în cursul nopții sau în primele ore ale dimineții, cu creșterea spațiului alocat pe cap de animal și cu limitarea cât mai mult posibil a duratei călătoriei.

În cazul exportului de animale către țări terțe, indiferent de tipul mijlocului de transport utilizat, sunt aplicabile dispozițiile Legii nr. 150/2020.

Transporturile de animale efectuate pe distanțe lungi se vor relua atunci când temperaturile exterioare, de-a lungul întregii rute a călătoriei planificate, vor scădea sub 30°C”, precizează ANSVSA, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu