NERVOZITATE LA... NIVEL ÎNALT - MINISTRUL MUNCII S-A ENERVAT LA CULME PE PREMIER

Distribuie pe:

Florin Cîțu și Raluca Turcan s-au certat în cadrul ședinței PNL, iar ministrul Muncii și-a ieșit din minți după un răspuns primit din partea premierului.

Există neînțelegeri între premierul Florin Cîțu și Raluca Turcan, ministrul Muncii. Cei doi ar fi avut o discuție tăioasă, în contradictoriu. Turcan este nemulțumită pentru că Guvernul nu a alocat bani pentru proiectul ce vizează digitalizarea dosarelor de pensii, conform adevarul.ro.

Raluca Turcan s-a enervat la culme după ce a discutat în contradictoriu cu premierul Florin Cîțu. Care a fost subiectul care a încins spiritele dintre cei doi membri ai PNL

Atunci când Raluca Turcan a deschis acest subiect, Florin Cîțu a replicat și a afirmat că “există tehnologie care poate scana”. În acel moment, ministrul Muncii a răbufnit și i-a cerut să-i arate prim-ministrul cum poate fi făcut acest lucru, dacă tot știe, susțin surse participante la ședință, conform sursei citate.

“Rar am văzut-o pe Raluca Turcan așa nervoasă”, a spus unul dintre liderii Partidului Național Liberal (PNL). Zilele trecute, Ludovic Orban, omul care va candida împotriva lui Florin Cîțu pentru șefia partidului, spunea că nu înțelege de ce a fost trădat de Raluca Turcan, care nu îl mai sprijină.

Ludovic Orban, dezamăgit pentru că nu mai este sprijinit de Raluca Turcan. “A luat decizia să nu mă mai susțină pe mine, nu știu de ce”.

“Felicitări pentru toată echipa și pentru Raluca Turcan, dar și pentru Constantin Șovăială și pentru vicepreședintele Daniela Câmpean și felicitări tuturor primarilor aleși. Aș fi vrut să vin aici să o susțin pe Raluca Turcan. Din păcate, Raluca Turcan a luat decizia să nu mă mai susțină pe mine, nu știu de ce.

Raluca Turcan a făcut parte din echipa câștigătoare a PNL și când am câștigat la europarlamentare, am câștigat împreună alegerile locale și chiar dacă nu am câștigat parlamentarele, și chiar dacă Raluca Turcan a fost mâna mea dreaptă ca vicepremier a luat decizia să nu mă mai susțină. Am încredere în toți, în dumneavoastră”, afirma fostul premier al României. (evz.ro)

RAED ARAFAT A RĂBUFNIT: “ASTA NU E RELAXARE, ASTA E ÎNCĂLCARE A REGULILOR”!

Raed Arafat a declarat luni, la un post de televiziune, că în România nu este o relaxare vastă, sunt niște reguli foarte clare, numai că majoritatea oamenilor nu poartă masca. Iar asta nu e relaxare, asta e încălcare a regulilor.

Șeful Departamentului pentru situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, luni seara, că în România nu este vorba despre o relaxare vastă în acest moment, în contextul pandemiei, ci sunt situații în care regulile nu sunt respectate de anumiți oameni.

Raed Arafat: În România sunt reguli clare, dar nu întotdeauna se respectă.

“În România nu este o relaxare vastă sau largă. Sunt niște reguli foarte clare, dar nu întotdeauna regulile sunt respectate. Masca nu este eliminată. Este cea mai importantă măsură de protecție în spațiile închise, în mijloacele de transport, în trenuri, în autobuze, în autocare - este obligatorie.

Auzim din ce în ce mai des oameni care se plâng că în timpul deplasării oamenii nu poartă masca. Asta nu este relaxare, asta este încălcare a regulilor. Apoi, noi am pus niște praguri, care, dacă se ating aceste praguri, începe să se dea înapoi cu măsurile, la nivelul anterior”, a declarat Raed Arafat la Tema Zilei, TVR1.

Arafat a subliniat că sunt două măsuri pe care oamenii le pot lua pentru a se proteja de boală sau o formă gravă a bolii: purtarea măștii și vaccinarea.

La incidența de 2 la mie ne întoarcem la situația dinainte de 1 august

Raed Arafat, șeful DSU a mai declarat că, în prezent, nu există localități unde incidența a ajuns la 1 la mie. Însă, dacă vom ajunge la incidența de 2, acesta spune că ne vom întoarce la situația dinainte de 1 august.

“Mai avem județe care merg spre 1 la mie, dar încă suntem departe. La 2 la mie deja anumite activități, întâlniri foarte mari, de exemplu festivaluri, vor putea participa cei vaccinați, și ne întoarcem la situația dinainte de 1 august”, a declarat Raed Arafat la TVR 1.

În cazul în care ar crește incidența, se vor putea discuta de alte măsuri care sunt și în alte țări, iar în anumite locuri aglomerate vor putea intra doar vaccinații. Iar dacă incidența ar putea ajunge la 3 la mie, Raed Arafat spune că ne vom întoarce la restricțiile de la 1 iunie.

“România nu a luat măsuri extreme, dar acest lucru trebuie balansat de reguli de bază: purtarea măștii, respectarea condițiilor de igienă și recomandarea vaccinării”, a mai spus Raed Arafat. (evz.ro)

GUVERNUL FACE ANGAJĂRI LA DEPARTAMENTUL PENTRU RELAȚIA CU REPUBLICA MOLDOVA. CARE SUNT CERINȚELE?

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din subordinea Secretariatului General al Guvernului, scoate la concurs 40 de posturi.

E vorba de 21 de posturi de funcționari publici (18 posturi de execuție și 3 posturi de conducere) și 19 posturi pentru personal contractual (17 posturi de execuție și 2 posturi de conducere).

O șansă pentru cei aflați la început de carieră

Condițiile nu sunt foarte grele nici pentru cei aflați la început de carieră. La Direcția Management și Comunicare - Serviciul Management, de exemplu, condițiile de concurs pentru postul de Șef de Serviciu, adică un post de conducere, cer o vechime în muncă de doar doi ani. În schimb, pentru postul de consilier la aceeași direcție se cere o vechime în muncă de minimum șapte ani, scrie realitatea.net.

Salarii între 3.000 și 7.000 de lei

Cum salariile oferite de guvern sunt între 3.000 de lei și 7.000 de lei, e de presupus că vor exista mulți candidați, iar selecția va fi riguroasă. Potrivit site-lui instituției, dosarele de înscriere se vor depune la sediul instituției (Bulevardul Primăverii nr. 22, sector 1, București) între data de 6 și 26 august anul curent.

Lista actelor necesare înscrierii în concurs

Candidații vor trebui să prezinte la înscriere o serie de acte. E vorba de o cerere de înscriere la concurs - care se poate descarca de pe site-ul instituției, copii după actul de identitate și actele de studii, inclusiv cele care arată efectuarea unor specializări, carnetul de muncă sau adeverințe care să ateste vechimea și un curriculum vitae.

De asemenea, candidaților li se cere cazierul judiciar sau o declarație pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcția pentru care candidează.

E nevoie și de adeverință medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare, eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unitățile sanitare abilitate. Toate aceste copii vor trebui însoțite și de originale, pentru a se putea stabili conformitatea.

Concursul se va desfășura în trei etape, după cum urmează: selecția dosarelor; proba scrisă și interviul. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 17 septembrie 2021. (evz.ro)

Lasă un comentariu