ANA MARIA POPESCU A OFERIT NOI PRECIZĂRI DUPĂ CE L-A FĂCUT PRAF PE MINISTRUL EDUARD NOVAK!

Distribuie pe:

În urmă cu două săptămâni, scrimera Ana Maria Popescu, cea care a fost medaliată cu argint în proba de spadă de la Tokyo, a avut un discurs dur la revenirea în țară. Ea nu a fost mulțumită de bugetul mic care este la dispoziția scrimei și l-a făcut praf pe ministrul Eduard Novak, care a spus că Ana Maria Popescu nu putea să câștige aurul nici dacă bugetul era cu 5 milioane de lei mai mare. Conferința de presă susținută de sportivă a creat un val de reacții în lumea sportului și în lumea politică, iar sportiva a oferit mai multe lămuriri. “Nu am pregătit acel discurs. Sincer, după 12 ore de zbor nu cred că mai eram în stare să repet cu punct și virgulă. Am dat frâu liber emoțiilor și am ridicat tonul ca să îmi înghit lacrimile. La un moment dat, simțeam că dacă nu fac asta, o să încep să plâng. Nu sunt vreo sensibilă de felul meu, dar… Și ce s-a întâmplat după, toate mesajele de încurajare primite, au fost și critici. Eu nu am o problemă dacă sunt criticată. Oameni necunoscuți au mers până la jigniri, dar majoritatea au fost mesaje de susținere. Și am simțit la fel, că sunt oameni cu multe frustrări și ca au vrut să spună ceva. Mi se pare trist că sunt mulți astfel de oameni și poate că cineva nu îi ascultă. La mine așa s-a întâmplat, pur și simplu. Nu am pregătit nimic dinainte. Nu m-am gândit că o să vin și o să urlu. Așa s-a întâmplat, pur și simplu”, a spus Ana Maria Popescu, potrivit Playsport. Ana Maria Popescu, sportivă legitimată la clubul CSA Steaua, spune că regretă tonul pe care l-a avut în discurs, dar nu și mesajul transmis. “Îmi reproșez tonul din acel discurs. Mesajul rămâne în continuare același. Nu se aplică doar în sport, eu vorbesc despre sport că trăiesc în fenomen de 20 și ceva de ani și știu ce se întâmplă. Dar asta nu înseamnă că în alte domenii nu e așa. Educația, sănătatea, totul să fie la superlativ și să nu ne intereseze de sport, mai ziceam. Eu înțeleg că sunt probleme peste tot, dar eu am vorbit de sport, pentru că acolo mă pricep. Nu vreau ca acei copii care intră acum în sălile de sport să treacă prin aceleași etape. Eu nu pot să uit acel costum îngălbenit, adidașii purtați de colegii mai mari, până și șosetele le împrumutam. Pentru că nu aveam. Și țin minte că atunci când câștigam, întrebam antrenorul când o să primesc și eu un costum alb. A fost primul meu vis. Să am un costum de scrimă. Și s-a întâmplat până la urmă, dar a trebuit să trec prin acele lucruri până acolo”, a mai spus Ana Maria Popescu.

UNIREA UNGHENI CONTINUĂ ÎN CUPA ROMÂNIEI LA FOTBAL

Cupa României la fotbal, ediția 2021-2022, s-a desfășurat miercuri, 11 august, cu faza II-a, toate întâlnirile fiind programate într-o singură manșă, decisivă. Unirea Ungheni a învins Avântul Reghin, cu 4-2 și s-a calificat în turul următor. Faza a III-a va avea loc miercuri, 25 august, când vor intra în competiție și formațiile din Liga a II-a. Faza a IV-a este programată în 8 septembrie, optimile de finală se vor desfășura în 27 octombrie, iar sferturile de finală se vor disputa pe 1 decembrie. Semifinalele vor avea loc în 20 aprilie 2022 (turul) și 11 mai 2022 (returul), în vreme ce finala este planificată în 19 mai 2022.

CRISTINA NEAGU REVINE LA ECHIPA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI ÎN 2022. ANUNȚUL HANDBALISTEI

CSM București a încheiat un parteneriat cu World Game pentru sezonul viitor. La conferința de presă a fost prezentă și Cristina Neagu, care a vorbit despre echipa sa, dar și despre obiectivele sale din plan personal. “Am suferit o mică întindere săptămâna trecută la antrenament și nu pot să intru cu echipa, dar sper să reintru cât mai repede. Genunchii sunt în regulă, dar din păcate a apărut această problemă musculară care sper să nu fie gravă. Sincer, în momentul de față, problemele financiare nu mai există, adică totul este în regulă din acest punct de vedere. Este important să avem sprijin și, cel mai important în această perioadă grea după această pandemie, este că oamenii vin să susțină sportul și performanța”, a declarat Cristina Neagu, jucătoarea echipei CSM București. Cristina Neagu, care nu va participa la nicio acțiune a României din acest an, a declarat că va reveni la lot în 2022. Neagu a mai declarat că va participa la JO de la Paris 2024. “Da! Îmi doresc foarte tare să mai merg la o ediție a Jocurilor Olimpice și cu siguranță ar fi și ultima și sfârșit de carieră. În acest an nu voi mai participa la nicio acțiune a echipei naționale și că mă voi întoarce în 2022”, a mărturisit Neagu. “Supărarea că nu am fost acolo este foarte mare. Eu consider că meritam să fim la Jocurile Olimpice!”. Handbalista a privit ratarea calificării la JO 2020 de la televizor și a mărturisit: “Ambele echipe ale Franței (n.r. - medaliate cu aur la masculin și feminin) au fost senzaționale la Jocurile Olimpice, mai ales în finală. S-au apărat așa cum numai ele știu să o facă, cred că titlurile olimpice sunt pe deplin meritate. Supărarea că nu am fost acolo este foarte mare. Eu consider că meritam să fim la Jocurile Olimpice, din păcate nu am obținut această calificare nu doar din cauza noastră. Bine că s-a încheiat această ediție a Jocurilor, pentru că, pentru mine, a fost dureros să privesc meciurile la televizor”.

NAȚIONALA DE BASCHET MASCULIN A ROMÂNIEI, A TREIA ÎNFRÂNGERE DIN PRECALIFICĂRILE WORLD CUP 2023!

Naționala de baschet masculin a României a fost învinsă și miercuri, la Riga, de reprezentativa Letoniei, scor 79-69 (45-30), în al treilea meci din grupa D a precalificărilor World Cup 2023. Principalii marcatori ai partidei au fost Richard 17 puncte, pentru România, respectiv Lomazs 21, pentru Letonia. Tricolorii au pierdut și meciul de debut din grupă, 72-108 (25-57), tot cu Letonia, respectiv pe al doilea, cu Belarus, scor 72-77 (39-38). Ultima dispută pentru tricolori în grupa D va avea loc astăzi, cu Belarus. Letonia este lider cu trei victorii (6 puncte), urmată în clasamentul grupei D de Belarus 3 puncte și România 3 puncte. Primele două clasate în grupă se vor califica în faza următoare, cea a calificărilor World Cup 2023.

ȘOC TOTAL PE PIAȚA TRANSFERURILOR: RONALDO, LA PSG

După marea lovitură reușită prin achiziționarea argentinianului Lionel Messi, Paris Saint-Germain intenționează să recruteze și cealaltă super-vedetă a fotbalului mondial, portughezul Cristiano Ronaldo, informează presa sportivă internațională. Conform cotidianului spaniol AS, conducătorii clubului parizian sunt conștienți că nu îl pot convinge pe campionul mondial francez Kylian Mbappe să-și prelungească înțelegerea scadentă la finalul acestui sezon, așa că doresc să-l aducă în locul acestuia pe Cristiano Ronaldo, care va deveni la rândul său jucător liber în vara viitoare. Mbappe pare decis, în ciuda presiunilor făcute de responsabilii lui PSG, să părăsească gruparea de pe Parc des Princes, după expirarea contractului său, pentru a semna cu Real Madrid, care îl dorește de mult timp pe francez, adaugă AS. În aceste condiții, Nasser Al-Khelaifi, președintele lui Paris Saint-Germain, s-a orientat către Cristiano Ronaldo, fostul atacant al lui Real Madrid, care s-a transferat în 2018 la Juventus Torino, în schimbul sumei de 100 milioane de euro. Starul portughez este o adevărată “mașină de goluri”, chiar și la 36 de ani, reușind să marcheze de 101 ori pentru Juventus, în 133 de meciuri disputate în toate competițiile, după cele 450 de goluri înscrise în 438 de meciuri în tricoul lui Real Madrid, începând din 2009, după transferul său de la Manchester United.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu