ZIUA MARINEI ROMÂNE

Distribuie pe:

Forțele Navale Române organizează duminică, 15 august, în portul militar Constanța, o ceremonie aniversară dedicată Zilei Marinei Române și, pentru al doilea an consecutiv, evenimentul va putea fi urmărit de public în mass-media.

Cea de-a 119-a ediție a Zilei Marinei Române va putea fi urmărită în direct, începând cu ora 9.50, în mass-media și pe pagina de Facebook a Forțelor Navale Române.

Ceremonia va începe cu întâmpinarea persoanei oficiale, ora 9.55, și trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, din care fac parte militari din Forțele Navale Române, militari din Marea Britanie și din Statele Unite ale Americii. La ora 10.00, vor fi ridicate pavilionul, geacul și marele pavoaz, la bordul navelor militare, în acordurile Imnului de Stat al României, concomitent cu 21 de salve de tun, care vor fi trase de către militarii Batalionului 345 Artilerie “Tomis”, Brigada 9 Mecanizată “Mărășești”.

La finalul ceremoniei, în jurul orei 11.00, portul militar va fi survolat de o formație de aeronave de luptă.

“Publicul, aflat pe faleza Cazi-noului constănțean și pe plajele din nordul litoralului, va putea urmări, duminică, 15 august, în intervalul orar 11.00-13.00, defilarea navelor de la Constanța la Midia. Formația navală va fi condusă de fregata «Mărășești» (F-111) și va fi alcătuită din puitorul de mine și plase «Viceamiral Constantin Bălescu» (PM-274), corveta «Contraamiral Horia Macellariu» (Cvt-265), dragorul maritim «Locotenent Lupu Dinescu» (DM-25), fregata turcească «Yavuz» (F-240), o navă maritimă de patrulare a Ministerului Afacerilor Interne, o navă de intervenție a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, iar parada navală va fi încheiată de veliere ale pasionaților de navigație tradițională cu vele”, se mai specifică în sursa amintită.

Ziua Marinei Române se va încheia cu retragerea cu torțe a marinarilor, la ora 20.30, pe traseul Cazino - Comandamentul Flotei - Piața Ovidiu, precum și cu un spectacol de artificii organizat de Primăria municipiului Constanța. (AGERPRES)

Lasă un comentariu