OAMENII FRUMOȘI AU O SĂNĂTATE MAI BUNĂ...

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Cincinnati, citați de descopera.ro, susțin că persoanele care arată bine au mai puține riscuri să se îmbolnăvească. Mai exact, femeile frumoase sunt mult mai sănătoase.

“La studiul nostru, au luat parte 15.000 de subiecți cu vârste cuprinse între 24 și 35 de ani și este prima cercetare care sugerează o legătură între sănătate și nivelul de atractivitate. Subiecții au fost aleși folosind drept etalon o scară a atractivității, care avea următoarele opțiuni de evaluare: foarte atractiv, deloc atractiv, moderat atractiv.

Rezultatele generale ale studiului au demonstrat că există o corelație între frumusețea fizică și riscul de îmbolnăvire. Astfel, riscul de a avea colesterol mărit era mai scăzut cu 13% la bărbații care au fost evaluați ca fiind foarte atractivi. Riscul de tensiune arterială era mai scăzut cu 20%, riscul de depresie cu 15%, riscul de ADHD cu 23% și riscul de balbism (incapacitatea de a articula cuvintele) cu 21%.

În rândul femeilor frumoase, riscul de a avea hipertensiune era mai scăzut cu 21%, riscul de a face diabet cu 22%, iar riscul de a suferi de astm era mai scăzut cu 12%.

Rezultatele au mai demonstrat și existența unei legături între gradul de atractivitate și apariția bolilor psihice, mai ales în cazul femeilor. Astfel, în cazul femeilor frumoase riscul de a suferi de depresie era cu 17% mai scăzut decât în cazul femeilor moderat atractive, în timp ce riscul de ADHD era cu 18% mai mic.

De asemenea, studiul a arătat că femeile și bărbații mai puțin atrăgători aveau șanse mai mici să își găsească un partener și să aibă copii, comparativ cu femeile și bărbații care arată bine.

Oamenii cred că tot ceea ce e frumos e și bun. În știință, numim asta efect de halo. Oamenii atrăgători par să aibă mai multe calități în ochii celorlalți, par mai fericiți, mai populari și așa mai departe.

Totodată, societatea îi tratează mai bine decât pe oamenii mai puțin atrăgători. La serviciu, li se dă mai mult timp pentru a termina ceva și oamenii sunt, în general, mai dispuși să îi ajute, dacă au nevoie.

Deci, am putea avansa și ipoteza că oamenii mai frumoși sunt mai sănătoși și datorită acestui tratament preferențial.

De exemplu, oamenii frumoși au mai multe șanse să fie angajați, mai puține să fie concediați, mai multe să primească un salariu mai mare...

Pe de altă parte, oamenii mai puțin atrăgători sunt mai predispuși să nu apeleze la serviciile de sănătate, de frica stigmatizării sociale, cum este cazul persoanelor supraponderale”, explică oamenii de știință americani. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu