“UN NOU AN ȘCOLAR ÎNSEAMNĂ ÎNCĂ O TREAPTĂ ÎN DRUMUL SPRE CUNOAȘTERE, CĂTRE LUMINĂ”

Distribuie pe:

În primul rând, vreau să urez tuturor celor care trec pentru prima dată porțile acestei școli un călduros “Bine ați venit la noi în școală” și să-mi exprim bucuria revederii tuturor celorlalți la acest început de an școlar.

Dragi elevi, stimați profesori, părinți și reprezentanți ai instituțiilor publice locale, iată-ne astăzi în fața unui nou început. Este prima zi din noul an școlar, o zi importantă pentru noi, toți, deoarece copiii au prioritate.

Este momentul în care, după o binemeritată vacanță, sunetul clopoțelului răsună din nou pe holul școlii.

Începem cursurile anului școlar 2021-2022 cu speranța că toate realizările și eforturile noastre vor da roade, iar voi, dragi copii, veți beneficia de servicii educaționale de calitate.

Un nou an școlar înseamnă pentru voi încă o treaptă în drumul vostru spre cunoaștere, către lumină. Posibilitatea de a fi mai buni, mai drepți, cinstiți și demni ne-o dă educația primită în școală. Școala este cea care poate să creeze cel mai bine deprinderi de muncă ordonată, poate cultiva frumosul și poate da încredere în capacitățile intelectuale și de voință.

Să aveți convingerea că școala vă pregătește pentru viață, punând în valoare întregul vostru potențial intelectual și afectiv.

În școală, veți afla lucruri noi, veți dobândi noi cunoștințe, vă veți lărgi orizontul, veți învăța să învățați, să descoperiți lumea din jurul vostru, dar și să priviți în interior, în voi înșivă pentru a descoperi ce vreți de la viață și cum anume să ajungeți la lucrurile dorite.

Este necesar, dragi elevi, să înțelegeți că trebuie să învățați nu atât pentru școală, cât, mai ales, pentru viață.

“Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ce ai învățat în școală”

Un cuvânt special de bun venit adresez copiilor de la grădiniță, bobocilor de la clasa pregătitoare, precum și elevilor din clasa a V-a. Adresez urări de succes tuturor elevilor și, în mod deosebit, elevilor din clasa a VIII-a, pe care îi așteaptă un an mai greu, la sfârșitul căruia vor avea de susținut un examen.

Ca la fiecare început de an școlar vă întâmpinăm nu numai cu sălile de curs frumos aranjate și manualele pregătite, dar și cu suflete deschise și cu urări de bine.

Dragi părinți, vă asigurăm că vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a răspunde exigențelor dumneavoastră.

Vă rugăm să răspundeți chemărilor școlii pentru că fără o colaborare strânsă școală - familie este greu să reușim.

Înțelegem că viața în care trăim nu este ușoară, că timpul Dumneavoastră înseamnă îndeplinirea multor obligații, dar vă rugăm să înțelegeți că prioritatea cea mai mare sunt copiii D-voastră. Copiii sunt viitorul nostru. De felul în care îi creștem și educăm depinde viitorul familiei noastre și lumea de mâine. Așteptăm sfaturile și sprijinul D-voastră.

Mă adresez acum dumneavoastră, stimați colegi, îmi exprim încrederea în corpul profesoral al școlii noastre și vă doresc sănătate și putere de muncă în activitatea frumoasă și plină de responsabilitate pe care o desfășurați în educația copiilor din comuna Bichiș.

Gândurile mele bune, încărcate de încredere și dorința de a conlucra mai bine în acest an școlar, care tocmai se deschide azi, se îndreaptă către comunitatea locală, beneficiarul indirect al educației. Mulțumesc Primăriei comunei Bichiș, Consiliului Local pentru sprijinul acordat și sper în continuare într-o colaborare foarte bună.

Învățământul românesc are nevoie de noi, toți, profesori, părinți, administrație locală și de toate instituțiile din comună. Toți trebuie să punem umărul și sufletul pentru ca Școala Gimnazială Bichiș să fie așa cum ne-o dorim.

Albert Einstein spunea: “Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ce ai învățat în școală”.

Fie ca noul an școlar să însemne atât pentru personalul didactic și nedidactic, cât și pentru copii și părinți, bucurii, satisfacții, împliniri și multă sănătate!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Prof. BALOG CSABA, director Școala Gimnazială Bichiș

Lasă un comentariu