MUREȘEANCA SZOCS BERNADETTE A CUCERIT BRONZUL LA EUROPE TOP 16

Distribuie pe:

Jucătoarea de tenis de masă Szocs Bernadette a cucerit medalia de bronz la puternicul turneu “Europe Top 16” de la Salonic, din Grecia, competiție ce a reunit cele mai bune sportive de pe bătrânul continent. Bernadette, care în 2018 a câștigat competiția, iar în 2019 a luat argintul, a ajuns până în semifinale, unde a cedat însă, la mare luptă, cu 3-4, după ce a condus la un moment dat cu 3-1, în fața portughezei de origine asiatică, Fu Yu. La competiție a participat și constănțeanca Elisa Samara, care s-a oprit în optimile de finală. Pentru Berni și Samara urmează Campionatele Europene de la Cluj, programate în perioada 28 septembrie - 3 octombrie.

ROMÂNIA U19 ÎNVINGE MACEDONIA DE NORD U19, SCOR 1-0

Reprezentativa Under 19 de fotbal feminin a României a câștigat cele două meciuri amicale disputate contra reprezentativei similare a Macedoniei de Nord, ambele cu scorul de 1-0, în timpul stagiului de pregătire avut în această săptămână la Izvorani. Golul victoriei în cel de-al doilea meci amical a fost marcat de Gyorgyi Toth, în minutul 78. Primul duel a fost câștigat de tricolore cu 1-0, iar golul victoriei a fost marcat de Cristina Botojel. După cele două amicale cu Macedonia de Nord, tricolorele vor juca în Malta primele meciuri pentru turneul final al Campionatului European de Fotbal Feminin U19. Debutăm în calificări împotriva Georgiei, pe 20 octombrie. Turneul din Malta va reprezenta și debutul oficial

al lui Ion Marin pe banca tehnică a naționalei feminine U19 și, totodată, primele meciuri ca antrenor în fotbalul feminin. “Eu nu am antrenat niciodată în fotbalul feminin până acum, deci este o provocare pentru mine! Pasiunea pentru fotbal nu dispare și, în fond, și fetele joacă fotbal. Sigur că este o mare diferență, în primul rând în privința forței, a motricității. În plus, eu nu prea am lucrat la nivel de juniori, una este să lucrezi cu seniorii și să dezvolți niște lucruri, alta să participi la aceste acțiuni de juniorat, în care, practic, nu faci perfecționare, ci o învățare cu tentă de a atinge perfecționarea. Să sperăm că o vom atinge într-un scurt timp și că vom reuși, turneul din Malta fiind primul test foarte, foarte important pentru U19. Sperăm că vom face față și că vom aduna puncte suficiente pentru ca România să promoveze în Liga A!”.

Turneul final al Campionatului European de Fotbal Feminin U19 va avea loc în perioada 27 iunie - 9 iulie 2022, în Republica Cehă.

LUPTĂTORII MUREȘENI, MEDALIAȚI LA COMPETIȚIILE INTERNAȚIONALE

Luptătorii de la CSS Târgu-Mureș au participat, zilele trecute, la un puternic turneu internațional, găzduit de orașul ucrainean Ismail, unde au cucerit trei medalii, dintre care una de aur, prin Nagy Istvan, una de argint, prin Denis Sămărghițan și alta de bronz, prin David Man. Prestații meritorii au avut Kelemen Mark și Andrei Negura, ambii clasându-se pe locul V la categoriile lor de greutate. În perioada 13-14 septembrie, la Zakopane, s-a desfășurat Cupa Federației Poloneze la lupte, turneu rezervat seniorilor și care a reunit sportivi din 9 țări. Printre reprezentanții României s-a numărat și Biro Krisztian, legitimat la CSS Târgu-Mureș și CSM Târgu-Mureș, care a obținut medalia de argint. Sportivii mureșeni sunt pregătiți de antrenorii Fazakas Csaba, Vlad Dragoș și Gyarmati Ferenc.

UNIREA UNGHENI S-A IMPUS ÎN DERBY-UL MUREȘEAN LA FOTBAL

Etapa a 4-a din Liga a 3-a de fotbal, ediția 2021-2022, s-a desfășurat în zilele de vineri și sâmbătă, 17-18 septembrie. Vineri, în seria a 9-a, CS Unirea Ungheni 2018 a câștigat în deplasare, cu 3-1, întâlnirea cu Avântul Reghin. Pe primul loc în seria a 9-a se află CS Hunedoara, cu 12 puncte, urmată de Unirea Ungheni, cu 9 puncte, și Avântul Reghin, tot cu 9 puncte. În următoarea etapă, Unirea Ungheni va întâlni, pe teren propriu, echipa Sticla Arieșul Turda, iar Avântul Reghin va juca, în deplasare, în compania formației Metalurgistul Cugir. Runda a 5-a se va desfășura vineri și sâmbătă, 24-25 septembrie.

CLUBUL ASA TÂRGU-MUREȘ ORGANIZEAZĂ PRESELECȚIE LA COPII NĂSCUȚI ÎN ANII 2012, 2013 ȘI 2014

“Inițierea are loc în zilele de marți și joi, de la ora 17.00, pe terenul sintetic «Hartman»“. Terenul se află lângă Hotelul «Imperial Inn», după spălătoria «HartmanW. Inițierea va fi coordonată de antrenorul prof. Știan Dorin, telefon 0745-754.750”, au transmis reprezentanții clubului ASA Târgu-Mureș.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIURILE DIN PRELIMINARIILE EURO 2022

Naționala de handbal feminin de senioare se reunește în perioada 02-11.10.2021 pentru acțiunea de pregătire centralizată de la Mioveni, ce va fi urmată de cele două meciuri din preliminariile EURO 2022. Meciurile sunt: România - Insulele Feroe, 6.10.2021, Mioveni, ora 18.30 și Austria - România, 10.10.2021, Viena, ora 19.10 (ora României). Lotul convocat: Dumanska Yuliya - HC PODRAVKA, Hosu Daciana - SCM RM VÂLCEA, Șerban Elena - HC DUNĂREA BRĂILA, Dincă Nicoleta - CS GLORIA 2018 BN, Iuganu Ana Maria - CS GLORIA 2018 BN, Polocoșer Anca - CS MINAUR BAIA MARE, Tîrcă Sorina - CS RAPID BUCUREȘTI, Harabagiu Bianca - SCM GLORIA BUZĂU, Bazaliu Bianca - HC PODRAVKA, Rotaru Andreea - SCM GLORIA BUZĂU, Laslo Cristina - CS MINAUR BAIA MARE, Drăguț Ana Maria - SCM GLORIA BUZĂU, Ilie Alina - SCM GLORIA BUZĂU, Seraficeanu Sonia - CS GLORIA 2018 BN, Borș Oana - CS MINAUR BAIA MARE, Pintea Crina - ETO AUDI GYOR, Ostase Lorena - CSM SLATINA, Subțirică-Iovănescu Alexandra - SCM GLORIA BUZĂU, Zamfirescu Mădălina - SCM GLORIA BUZĂU, Gogîrlă Alicia - CSM BUCUREȘTI.

UEFA, SOMATĂ DE JUSTIȚIA SPANIOLĂ

Un judecător din Madrid le-a solicitat, luni, oficialilor UEFA să anuleze în termen de cinci zile sancțiunile împotriva cluburilor FC Barcelona, Real Madrid și Juventus Torino, trei dintre fondatoarele Super Ligii, informează cotidianul “Marca”. Ultimatumul adresat celor de la UEFA și președintelui său, Aleksander Ceferin, a fost lansat de judecătorul Manuel Luiz de Lara, de la Tribunalul Comercial din capitala Spaniei, care a cerut forului continental să anuleze sancțiunile dictate împotriva celor trei grupări fotbalistice după tentativa acestora de creare a unei competiții care să concureze cu actuala Ligă a Campionilor, în primăvara acestui an. Totodată, UEFA și Ceferin vor face obiectul unor proceduri judiciare pentru nerespectarea principiului liberei concurențe. Conform judecătorului, UEFA nu are niciun drept să sancționeze cele trei cluburi. Procedura disciplinară deschisă împotriva acestora a fost, de altfel, suspendată la începutul lunii iunie, aceeași instanță interzicând UEFA să se opună proiectului Super Ligii.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu