LA TÂRGU-MUREȘ VICEPRIMARUL ALEXANDRU GYÖRGY S-A ÎNTÂLNIT CU CETĂȚENII

Distribuie pe:

Viceprimarul Alexandru György a anunțat, pe rețelele de socializare, că se întâlnește cu cetățenii. Am solicitat edilului o sinteză a doleanțelor cetățenilor, pe care o oferim cititorilor noștri.

Viceprimarul PNL al Târgu-Mureșului, Alexandru György, a avut marți, seara (28 septembrie), o primă întâlnire cu cetățenii din municipiu, în Parcul Record din cartierul Mureșeni. Timp de câteva ore, viceprimarul, alături de o parte din șefii de direcții și servicii din Primărie, dar și de câțiva consilieri locali, a ascultat doleanțele a zeci de cetățeni. În ciuda vremii nefavorabile, locuitorii de pe străzile Gheorghe Doja, Hunedoara, Cisnădiei, Reșița și Cugir au ținut să se vadă cu cei din executivul Primăriei, ca să-și spună păsul. Problemele ridicate au fost dintre cele mai diverse. Foarte multe s-au învârtit în jurul curățeniei din zonă și depozitării clandestine a gunoiului, necesității supravegherii zonei și amplasării de containere suplimentare, precum și la implementarea colectării selective, cu implicarea asociațiilor de locatari/proprietari. Un alt aspect s-a legat de centrul social (adăpostul de noapte) și de conduita celor care îl frecventează. Cetățenii din cartierul Mureșeni au reclamat faptul că unii dintre “oamenii străzii”depozitează gunoiul pe jos, iar când frecventează parcurile lasă mizerie și perturbă liniștea, cerând intervenția autorității publice locale pentru remedierea acestor deficiențe. Totodată, s-au ridicat și alte probleme, care s-au referit la iluminatul stradal al zonei, trafic, infrastructură, îndeosebi cea de apă-canal, situația garajelor și necesitatea amplasării unor toalete publice, anvelopări de blocuri, locuințe sociale și așa mai departe. Cetățenii au făcut și o serie de sugestii, în discuțiile pe care le-au avut, atât cu viceprimarul Alexandru György, cât și cu șefii de direcții și servicii din Primărie și consilierii locali prezenți la fața locului.

Potrivit viceprimarului, discuțiile au fost constructive, astfel că, per total, a fost o întâlnire reușită. “Ne-am notat o mulțime de probleme, la care cetățenii așteaptă o rezolvare cât mai rapidă. Ne străduim să răspundem acestei exigențe.

Întâlnirile vor continua joi, 30 septembrie 2021, tot de la ora 18, în Parcul de la intersecția Libertății/Barajului, unde-i aștept, alături de colegi din executivul Primăriei și, de ce nu, din Consiliul Local, pe locuitorii de pe străzile Depozitelor, Fabrica de Zahăr, Libertății, Ialomiței, Băneasa, Nicolae Bălcescu, Piața Armatei și Aleea Săvinești. Vom ajunge, pe rând, în toate punctele din oraș. Vreau să discutăm cu toți târgumureșenii interesați de administrarea cât mai bună a orașului nostru, să aflăm de la sursă care sunt problemele lor concrete, să facem, într-un cuvânt, administrație împreună - cu cetățenii și pentru cetățeni”, a declarat Alexandru György. Viceprimarul a adăugat că dorește să se vadă și să discute cu cât mai mulți dintre târgumureșeni problemele existente, motiv pentru care a stabilit o oră accesibilă pentru astfel de întâlniri, după program - de obicei, ora 18. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, întâlnirile cu cetățenii orașului vor avea loc, cu precădere, în parcuri. Pe agenda viceprimarului a fost fixată și o a treia întâlnire cu cetățenii, marți, 5 octombrie 2021, în parcul de joacă din zona Ady Endre, la care vor fi invitați locuitorii imobilelor situate pe străzile Ady Endre, Romulus Guga, Mioriței și Salcâmilor. “În curând, vom ajunge peste tot, în toate cartierele orașului și vom discuta cu toți cei interesați. Ne preocupă problemele, opiniile oamenilor, precum și calitatea vieții cetățenilor din municipiul nostru”, a conchis viceprimarul Alexandru György.

CORNEL GROZA

Lasă un comentariu