UNGARIA NE OFERĂ AJUTOR PENTRU TRATAREA BOLNAVILOR DE COVID-19

Distribuie pe:

În cursul acestei săptămâni, Ungaria va trimite României 1.000 de cutii de medicamente favipiravir, utilizate pentru tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus, a anunțat, vineri, ministrul ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior, Péter Szijjártó, informează Agenția de presă ungară MTI.

Potrivit lui Péter Szijjártó, al patrulea val al epidemiei a sosit, “fără niciun dubiu”. “Cei nevaccinați pot ajunge foarte ușor în situații grave. Acest lucru s-a dovedit la nivel mondial. Țările cu rate mai mici de imunizare se confruntă cu probleme mai grave”, a scris ministrul pe pagina sa de socializare.                         

În ceea ce privește România, necazul “nu a venit singur, toată lumea a auzit de teribilul incendiu dintr-un spital. Suntem gata să ne ajutăm vecinii, ne consultăm în acest sens în mod regulat cu Hunor Kelemen, vicepremierul României”, a precizat Szijjártó.

“În prima etapă, vom trimite 1.000 de cutii din medicamentul favipiravir. Acest medicament oferă șanse bune - în unele cazuri - de a evita sau de a trata simptomele mai severe cauzate de coronavirus”, a scris ministrul, care are în vedere și alte modalități de ajutorare, deoarece “cu cât apărarea vecinilor este mai eficientă, cu atât mai bine va fi și pentru noi”, notează sursa citată. (I.S.)            

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu