TÂRGUL CETĂŢII, ULTIMUL TÂRG DIN ACEST SEZON

Distribuie pe:

Organizatorii tradiţionalului Târg al Cetăţii se pregătesc pentru ultima ediţie din acest an. Evenimentul, ajuns la cea de-a 17-a ediţie, va avea loc între 15 şi 17 octombrie 2021, pe Bulevardul Cetăţii din Târgu-Mureş şi va fi cel mai mare şi mai bogat dintre toate. Este vorba de peste 80 de producători de alimente şi mic artizanat, iar oferta va fi extrem de bogată.

Mii de produse alimentare şi cadouri au pregătit producătorii şi artizanii pentru ultima ediţie a târgului din acest an. Pe lângă deja consacratele bunătăţi locale: pâine, mezeluri, brânzeturi, gemuri şi siropuri de fructe, băuturi, plante aromatice, dulceţuri, miere, murături, dulciuri, prăjituri, conserve, legume, ulei presat la rece, bere, ceaiuri etc., artişti plastici autentici aduc la târg obiecte sculptate sau pictate manual, bijuterii, cosmetice naturale, jucării şi plante ornamentale de sezon. Nu vor lipsi nici bunătăţile specifice toamnei: must, vin, mere, castane, sau palaneţe coapte pe loc în cuptor cu lemne. Produsele sunt aduse la Târgu-Mureş de producători şi artizani din judeţele Mureş, Alba, Harghita, Covasna, Sibiu, Braşov, Cluj şi Bistriţa.

De remarcat este şi prezenţa, la unul dintre standurile târgului, a studenţilor de la secţia de design scenic, secţia maghiară, a UAT, care vor lucra chiar în faţa publicului.

Programul târgului este: vineri, între orele 11.00-20.00, sâmbătă, între orele 10.00-20.00, iar duminică între orele 10.00-19.00, dar poate suferi modificări în funcţie de reglementările în vigoare legate de pandemie.

Târgul Cetăţii din acest sfârşit de săptămână are loc în condiţii speciale. Purtarea măştii este obligatorie atât pentru producători, cât şi pentru consumatori. De asemenea, se recomandă păstrarea distanţei faţă de alte persoane şi folosirea soluţiilor dezinfectante pe care organizatorii le pun la dispoziţie.

Scopul acestui eveniment este acela de a sprijini şi promova producătorii locali şi de a încuraja consumul de produse alimentare locale şi este organizat în parteneriat cu Primăria Târgu-Mureş.

CRISTINA MANOILĂ, event manager

Lasă un comentariu