TRATAMENTUL CU ANTICORPI MONOCLONALI AJUNGE ȘI ÎN SPITALELE DIN JUDEȚUL MUREȘ!

Distribuie pe:

Joi dimineață, Ministerul Sănătății a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru asigurarea tratamentului cu anticorpi monoclonali neutralizanți a unui număr de 40.000 bolnavi COVID-19.

În contextul actual al valului 4 al pandemiei, este necesară asigurarea accesului bolnavilor cu forme ușoare și medii la acest tip de tratament, precizează reprezentanții ministerului.

La începutul săptămânii, a fost primită o donație de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali din partea statului italian, ca recunoștință a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care țara noastră l-a acordat în anul 2020, când a trimis echipe de medici și asistenți medicali care au lucrat în spitale din Brescia și Lecco. Medicamentele au fost deja repartizate în 134 de spitale pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

În județul nostru vor primi tratamentul: Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș - unitate suport Covid, Spitalul Clinic Județean Mureș, Spitalul Municipal “Dr. Gh. Marinescu” - Târnăveni, Spitalul Municipal “Dr. Eugen Nicoară” - Reghin, Spitalul Municipal “Dr. Valeriu Russu”-Luduș, Spitalul Municipal Sighișoara.

Tot în cursul zilei de joi, 12 pacienți aflați în stare critică, internați în unitățile de primire ale unor spitale din București și din țară, au fost transferați la centrele universitare din Debrecen, respectiv Szeged, după ce România a început săptămâna trecută discuții cu autoritățile din Ungaria în vederea transferării mai multor pacienți COVID grav, în țara vecină, pentru tratament. (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu