UNUL DIN CELE MAI MARI COLEGII DIN MUREȘ A TRECUT ÎN ONLINE

Distribuie pe:

Începând de ieri și până în 2 noiembrie, întreaga activitate didactică a Colegiului Național “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș a trecut în sistem online.

Decizia a fost luată de consiliul de administrație, după ce mai mulți părinți au cerut acest lucru și după ce mai multe clase au intrat în online în repetate rânduri.

Directorul colegiului târgumureșean, Cristina Someșan:

“A fost o hotărâre gândită cu întreg consiliu de administrație, cu colectivul de profesori și ca rezultat al aprecierilor părinților. În vremuri grele, nu știi niciodată cum e mai bine să procedezi pentru a avea toată lumea confort și siguranță pentru sănătate. Împreună am considerat că o perioadă ar fi foarte bine venită. Pe cifre nu apar multe cazuri, dar am avut situații în care o clasă care a revenit s-a reinfectat, situații în care părinții elevilor vaccinați au rezerve dacă să vină la școală sau să facă cereri pentru a ține orele online, ceea ce duce la frânturi de clase și scăderea calității actului educațional.”

Și Grădinița cu Program Normal Pițigoi din Târgu-Mureș a trecut în online până în 22 octombrie, după ce singura îngrijitoare de acolo s-a îmbolnăvit de COVID.

În total, peste 7.000 de elevi din județul Mureș învață de acasă, în acest moment, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Camelia Irimie Matei:

“Un total de 7.077 de elevi învață online, din 327 de clase. Elevi confirmați pozitivi sunt 344, cadre didactice confirmate pozitiv, 123, și personal auxiliar și nedidactic confirmat pozitiv, 28.”

Situația este mult mai gravă în județul Brașov, unde numărul copiilor bolnavi de COVID se apropie de 600.

Peste 13.000 de elevi sunt pe școala online și peste 200 de cadre didactice sunt confirmate cu COVID.

(www.radiomures.ro)

Lasă un comentariu