ȘEFUL PENTAGONULUI E LA BUCUREȘTI: SECURITATEA DIN REGIUNEA MĂRII NEGRE E ÎN INTERESUL NAȚIONAL AL SUA

Distribuie pe:

Securitatea și stabilitatea din regiunea Mării Negre sunt în interesul național al SUA și sunt critice în ceea ce privește securitatea Flancului estic, a declarat, miercuri, secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, în cadrul unei conferințe de presă alături de omologul român, Nicolae Ciucă, la București.

El a spus că: “este evident că regiunea este vulnerabilă la agresiunea Rusiei și am văzut asta din acțiunile ce au loc în estul Ucrainei, ocupația mai multor părți ale Georgiei, militarizarea Mării Negre și acțiunile provocatoare din aer și de pe mare”.

“Aș continua spunând că activitățile destabilizatoare din zona Mării Negre reflectă ambițiile sale de a recâștiga o poziție dominantă în regiune și pentru a opri crearea unei Europe întregi, libere și în pace. Din nou, regiunea Mării Negre face parte din interesul național al SUA și vom fi concentrați asupra ei și vom continua să lucrăm cu partenerii noștri din regiune”, a adăugat șeful Pentagonului.

Lloyd J. Austin III va fi primit și de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Ulterior, el va merge la baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

Vizita în România a secretarului american al Apărării face parte dintr-un turneu care mai include Georgia și Ucraina, înainte de participarea la reuniunea NATO de la Bruxelles, care începe joi. (Agerpres)

“SUNT NECESARE MĂSURI URGENTE CARE SĂ STOPEZEZE VALUL PANDEMIC AGRESIV, INDIFFERENT CÂT DE NEPOPULARE AR FI”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că vaccinarea anti-COVID este singura soluție pentru a opri valul pandemic de COVID-19 “foarte agresiv”, evidențiind că este necesară adoptarea în regim de urgență de către Parlament a prevederilor privind certificatul verde sau a altor măsuri care să ducă la “reducerea pe termen scurt a mobilității și interacțiunii umane”.

“Vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare. Este, în același timp, și argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranță vaccinurile, sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că vaccinurile anti-COVID sunt “sigure” și “eficiente”, “la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice”.

Șeful statului a subliniat că sunt necesare acum măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă.

“Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața. În același timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de certificatul verde adoptat în regim de urgență de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi, toți, ca societate”, a explicat președintele.

El a făcut un apel la români să se vaccineze și să se protejeze, transmițându-le să nu-și piardă speranța.

“Știu că este foarte greu, dar nu vă pierdeți speranța! Istoria națiunii noastre greu încercate stă mărturie că, atunci când am fost solidari, am trecut cu bine peste cele mai cumplite încercări. O putem face și acum. Vaccinați-vă, purtați mască, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială cât mai mult timp posibil! Suntem în al doisprezecelea ceas, să ne protejăm și să salvăm viețile celor apropiați!”, a mai spus Iohannis. (AGERPRES)

O CARTE DE RUGĂCIUNI EBRAICE, VECHE DE 700 DE ANI, VÂNDUTĂ LA LICITAȚIE CU 8,3 MILIOANE DE DOLARI

O carte de rugăciuni ebraice, tipărită în urmă cu 700 de ani într-o regiune care face parte în prezent din landul german Bavaria, a fost vândută cu 8,3 milioane de dolari la o licitație organizată la New York, informează DPA.

Cartea de rugăciuni ilustrată, cunoscută sub numele de “machzor”, a stabilit cel mai mare preț plătit vreodată la o licitație pentru un manuscris ebraic, a anunțat, marți, casa Sotheby's.

Această carte rară, tipărită cu o scriere ebraică elegantă și distinctivă și generos ilustrată, conține rugăciunile pentru două dintre cele mai sfinte sărbători din calendarul evreiesc, Roș Hașana și Yom Kipur.

Anterior licitației, cartea de rugăciuni - Luzzatto High Holiday Mahzor -, scoasă la vânzare de o organizație culturală evreiască, fusese evaluată la un preț cuprins între 4 milioane și 6 milioane de dolari.

Potrivit casei Sotheby's, mai mulți cumpărători potențiali au fost interesați de achiziționarea acestei cărți de rugăciuni. În final, cel mai mare preț a fost oferit de un colecționar american, care a preferat să își păstreze anonimatul. (AGERPRES)

Lasă un comentariu