1 DECEMBRIE 2021, LA TÂRGU-MUREȘ “CREDINȚĂ VEȘNICĂ PATRIEI NOASTRE!”

Distribuie pe:

Desfășurat sub genericul “Credință veșnică patriei noastre!”, programul dedicat Zilei Naționale a României va debuta miercuri, 1 Decembrie, la ora 10, cu o serie de activități dedicate copiilor, la Teatrul “Ariel” și la Biblioteca Județeană Mureș - expoziție de carte pentru copii, pe tematica zilei de 1 Decembrie, desene, jocuri educative de cu-noaștere a României, concurs de cultură generală, distribuire de cărți și broșuri despre Unire etc.

Holul Primăriei municipiului Târgu-Mureș va găzdui o expoziție de cărți din colecțiile Bibliotecii Județene Mureș, cu titlul “Momente din istoria României în scrierile Brătienilor”.

La ora 11, în spațiul central al orașului, zona Piața Victoriei vor avea loc un ceremonial militar, intonarea Imnului Național al României - interpret: Ovidiu Furnea, urmate de oficierea serviciului religios TE DEUM și ceremonialul depunerii de coroane.

Despre semnificațiile zilei de 1 Decembrie vor rosti alocuțiuni: prefectul județului - Mara Togănel, primarul Târgu-Mureșului - Soós Zoltán, președintele Consiliului Județean - Péter Ferenc.

Potrivit tradiției, la Palatul Culturii (sala mare), la ora 13, va avea loc decernarea Fibulei de la Suseni, unor personalități remarcabile ale orașului. Aceeași incintă va găzdui, de la ora 17, concertul demonstrativ “Noi nu ne excludem, demonstrăm!”, cu participarea Orchestrei Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș și a Orchestrei Naționale “Jidvei” România, iar la ora 19, Platforma educațională pentru tineret “Cine sunt și ce vreau să fac?”. Pe parcursul zilei, vor avea loc și două ghidaje tematice și un atelier de pedagogie muzeală, susținute de dr. Marc Dorel, cercetător - Secția de Etnografie și Artă Populară, Piața Trandafirilor nr. 11 (Palatul Toldalagi).

Organizatorii evenimentelor precizează că accesul la manifestări se face doar în baza certificatului verde, cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2, instituite de autoritățile competente, în baza legislației în vigoare, în limita a 30% din capacitatea fiecărui spațiu. (I.S.)

Lasă un comentariu